Magyar menedzser sikere az amerikai Avnet-nél

forrás Prim Online, 2007. április 24. 16:14
A tavalyi év során az Avnet Technology Solutions megvásárolta az Access Distributiont, amely a Sun termékek vezető forgalmazója világszerte. Áprilisi belgiumi igazgatósági ülésén az Avnet bejelentette, hogy az Access vállalatot Kurel János alelnök vezette Partner Solutions divízióba integrálja, és a magyar vezető feladatköre bővül az új termékek kereskedelmi hálózatának kiépítésével.
Az integráció következtében Kurel János alelnök felelősségi körébe tartozó divízió öt üzleti régióra bővül áprilistól. A magyar alelnök irányítja a jövőben az Egyesült Királyság, Olaszország, Németország, a nyugati régió (Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Belgium), a közép-kelet-európai régió (Svájc, Ausztria, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, és Románia) IT disztribúciós folyamatait Avnet-nél, és az új Access termékskála bevezetését ezekben az országokban.

Kurel János 1998-ban lépett az Avnet kötelékébe, mint a magyar leányvállalat megalapítója és vezetője. 2000-től az ő javaslatára bővült a magyar képviselet portfoliója a Sun termékskálájával, és ezt követően három közép-európai ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország) ügyvezetőként irányította az Avnet eladásait és csapatát régiónkban.
Kurel Jánost 2004-ben nevezték ki az IBM, HP és Sun termékek disztribúcióját összefogó Partner Solutions divízió élére - alelnökként, mely előléptetéssel az amerikai központú multinacionális vállalat felső vezetői körébe elsőként került magyar menedzser.

A megvásárolt cég Avnet-be beolvasztásával az eddigi képviselt márkák (IBM, HP, Novell) termékei mellett az Access divízióval integrálódott gyártók termékeit is - SUN, F5, Equalogic - forgalmazza a fenti országokban.

Az Avnet Partner Solutions EMEA régióban a vállalati szerverek és szoftverek vezető disztribútora, partnerei IT viszonteladók, rendszerintegrátorok és független szoftvergyártók.
Mind az Access, mind az Avnet Partner Solutions hardverek és szoftverek nagykereskedelmi eladására fókuszáló divíziók, így összeolvadásuk a magyar alelnök irányítása alatt apró átalakításokkal történhet meg.

Az integráció előnyeiről Kurel János a következőket emelte ki: „Egy nagyszerű üzleti kombinációt sikerült létrehoznunk az Avnet Partner Solutions divízió és az Access összeolvadásával, ahol kiváló szakemberek dolgoznak, és kitűnő tervek születnek.
Most értünk el ahhoz az üzleti határhoz, hogy kiszélesítsük a spektrumunkat, hogy még jobb hardver és szoftver portfoliókat készítsünk partnereink számára. Továbbra is a növekedés, tökéletesedés a célunk, ezzel a lépéssel pedig bebizonyíthatjuk, hogy a európai régiókban számos disztribúciós lehetőség rejlik még.
Jó irányba haladunk és hiszem, hogy ezzel az új vállalati konstrukcióval még jobban el tudjuk osztani feladatokat, munkafolyamatokat és szolgáltatásokat, hogy egyszerűbben, gyorsabban kiszolgáljuk partnereinket.”
Kulcsszavak: CIO +céginfo Avnet

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szerepköréhez jobban illő névre vált az IVSZ

Nevének megújításáról döntött az IVSZ június 7-én megtartott éves közgyűlésén a szervezet tagsága: a korábbi Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) helyett IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését a szakmai szervezet. A névváltást az indokolja, hogy napjainkban a digitalizáció a gazdaság minden szegletét áthatja, nem csak az informatikai, távközlési és elektronikai vállalatoknál fontos tényező. A közgyűlésen a 13 fős elnökség 7 pozíciójáról is szavaztak: az IVSZ elnöke újabb három évre dr. Vinnai Balázs lett.

2023. június 9. 12:45

A Telekom székházba költözött a Deutsche Telekom IT Solutions

A Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti irodaházába költözött május 30-án a Deutsche Telekom IT Solutions, a DT csoporton belüli szinergiák hatékonyabb kihasználása és a fenntarthatósági szempontok érvényesülése érdekében.

2023. június 9. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39