Új intézmény a Távközlési és Informatikai Minisztérium igazgatásában

forrás Prim Online, 2007. április 24. 18:36
A román kormány határozata alapján a román Távközlési és Informatikai Minisztérium átveszi a Távközlési és Információtechnológiai Főfelügyelőség (IGCTI) feladatkörét, és létrehozza a szaktárcán belül működő Információs Társadalom Szolgáltatásainak Országos Hatóságát (ANSSI), amely az e-kormányzat kialakításához szükséges informatikai rendszerek országos összehangolásáért felel (www.e-guvernare.ro, www.e-licitatie.ro, www.autorizatiiauto.ro).
Az átszervezésről szóló 25/2007-es sürgősségi kormányrendelet hétfőn, április 23-án jelent meg a Hivatalos Közlönyben. Ennek értelmében létrehozzák az Információs Társadalom Szolgáltatásainak Országos Hatóságát, amely közintézményként a Távközlési és Informatikai Minisztérium alárendeltségében működik majd. Az új hatóság feladata az elektronikus kormányzat kialakításához és működéséhez szükséges informatikai rendszerek és hálózatok összehangolása. Az Információs Társadalom Szolgáltatásainak Országos Hatósága szervezeti és működési szabályzata hamarosan a kormány asztalára kerül. A szabályzat letölthető a www.mcti.ro honlapról, a szöveget a “Legislaţie” almenü “Proiecte legislative româneşti” fejezeténél találják.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Konyhai és háztartási gépeket adományoztak rászorulóknak

Konyhai kisgépeket adományozott a Sencor magyarországi képviselete a Magyar Református Szeretetszolgálatnak. Az adomány több mint 40 konyhai és háztartási gépet tartalmaz, amelyek összértéke meghaladja az egymillió forintot.

2023. december 7. 17:30

Daradics Kinga az eMAG Magyarország új ügyvezetője

2023. decemberétől Daradics Kinga tölti be az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját. Céljai között szerepel a vállalat piacvezető pozíciójának megerősítése, az ügyfelek vásárlási élményének fokozása, valamint a magyar kereskedelmi partnerek támogatása a 35 millió potenciális ügyfelet kínáló régiós piac elérésében. 

2023. december 7. 15:59

Értékálló és tetszetős ajándékok a fa alá

Egy karóránál nem nagyon létezik időtállóbb és stílusosabb karácsonyi ajándék. A megfelelő választáshoz azonban nem árt ismerni a megajándékozott ízlését és az órákkal kapcsolatos elvárásait. A könnyebb választás érdekében a Casio idén is összegyűjtötte a legnépszerűbb karórákat, amelyekkel karácsonykor biztosra lehet menni.

2023. december 7. 14:26

Vezető helyen az ELTE Informatikai Kar

A Diploma 2024 kiadványban a HVG nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. Az idén is az ELTE Informatikai Kar lett az első az informatikai képzésterületi rangsorban a hallgatói kiválóság alapján, a karok összesített rangsorában a hallgatói kiválóság alapján pedig országosan a harmadik.

2023. december 7. 12:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27