13 éves lány nyerte az SMS gyorsasági versenyt

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 25. 12:39
Az LG SMS gyorsíró versenyét egy mindössze 13 éves résztvevő nyerte meg, nem mindennapi teljesítményével 25 ezer dollárt nyert.
Az LG által megrendezett SMS gyorsasági verseny döntőjében 200 versenyző mérte össze képességét. A Manhattanben megrendezett erőpróba váratlan eredményt hozott, komoly múlttal rendelkező IT rajongókat maga mögé utasítva egy 13 éves lány nyerte meg a versenyt. Az eddigi 21 éves bajnokot, Eli Tirosht lehagyó Morgan Pozgar 25 ezer dollárt nyert, melyet első nyilatkozata szerint vásárlásra és „egy csomó ruhára” fog költeni. A verseny egyik pontja a "Supercalifragilisticexpialidocious" szó minél gyorsabb beírása volt, természetesen minden próbálkozás csak addig volt érvényes, amíg nem került helyesírási hiba a szövegbe. Felmerül a kérdés, hogy honnan a lány gyakorlata, mellyel az USA legjobbjait sikerült legyőznie. A válasz egyszerű, igazi SMS függőről van szó, aki havonta átlagban 8000 rövid szöveges üzenetet küld szét, remélhetőleg szülei kedvezményes előfizetéssel rendelkeznek.
Kulcsszavak: SMS verseny

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38