A jogvédők ünneplik az alkotókat

forrás Prim Online, 2007. április 25. 13:50
A Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából Az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány), a BSA (Business Software Alliance) és a ProArt (Szövetség a Szerzői Jogokért) ünnepséget tartott az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a jogalkotók, a jogvédők, a filmes és zenei élet hazai képviselői – forgalmazók, szerzők és előadóművészek – együtt emlékeztek meg az emberi alkotó tevékenység jelentőségéről.
Az ENSZ genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezete, a WIPO 2000. évi közgyűlésén döntött arról, hogy április 26-át a világ társadalmi fejlődéséhez és haladásához meghatározó módon hozzájáruló műszaki alkotók és művészek munkásságának és eredményei védelmének szentelt világnappá nyilvánítja, amely tisztelgés az emberi tudás és képzelőerő, a kreativitás előtt.

A Szellemi Tulajdon Világnapja jó alkalmat teremt arra, hogy elgondolkodjunk, milyen fontos az alkotó tevékenység és az innováció szerepe egy jobb világ megteremtésében. Az emberi alkotó tevékenység egyaránt hajtóereje  a haladásnak a tudományban, az üzleti életben, a technológiában és a művészetekben – azaz minden emberi törekvésében. E korlátlan erőforrás felismerése, fejlesztése és gazdasági tőkeként való hasznosítása kulcsfontosságú korunk világában ahhoz, hogy javíthassunk az emberi élet minőségén.

Az ünnepségen megjelenteket Mihály György, az ASVA, Szűcs László, a ProArt elnökei, valamint a BSA részéről Sarlós Gábor köszöntötték. Később az egybegyűltek megtekinthették M. Tóth Géza Maestro című Oscar-jelölt animációs kisfilmjét, mely egy fellépésre készülő feszült művész hallucinációit jeleníti meg, tele humorral és zenei leleménnyel. A fogadás alatt Bényei Tamás bendzsó-játéka emlékeztette a vendégeket arra, hogyan képes a művészi alkotás gazdagítani mindannyiunk életét.
Kulcsszavak: BSA szerzői jog jog ASVA

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra Veres Mihály az EFISZ élén

Az EFISZ Elnöksége újabb három évre Veres Mihályt választotta az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) elnöki feladatainak ellátására.

2020. január 28. 13:36

Globális és hazai trendek a HR mérőeszközök piacán

A HR döntéseket támogató elemző eszközök globális piaca az elmúlt 10 évben lendületes fejlődésen ment keresztül. A Reports and Data előrejelzése alapján ez a szektor 2026-ra akár a 10.73 milliárd dollárt is elérheti. A Hogan Assessments – a világ legnagyobb független személyiségteszt-fejlesztő és HR tanácsadó cégének európai igazgatója, Fehér Zsolt összegyűjtötte a fejlesztések globális és hazai trendjeit, kitekintéssel az amerikai, európai és magyar piacra. 

2020. január 28. 12:10

Az Ingenico megkezdte a hűségprogramok Apple Pay támogatásának integrálását

Az egyszerű és biztonságos fizetések piacvezető szolgáltatója, az Ingenico Group bejelentette, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában megkezdte a hűség- és kuponprogramok Apple Pay támogatásának integrációját a fizetési terminálokba. Az integráció révén az Ingenico termékeket használó bármilyen méretű kereskedő kihasználhatja a hűség-, jutalom- és ajándékkártya és egyéb hozzáadott értéket képviselő szolgáltatás gyors és kényelmes elérését az Apple Wallet-ben az iPhone készülékeken.

2020. január 28. 10:55

Megtriplázza a jegykiadó automaták számát a MÁV-START

A vasúttársaság hosszútávon elkötelezett az utasok igényeinek maradéktalan kielégítése mellett, mindent megtesz annak érdekében, hogy az utasszám növekedjen, a szolgáltatási színvonal emelkedjen, a jegyértékesítési kapacitás pedig bővüljön. E célok elérése érdekében 375 új, a korábbiaknál strapabíróbb, korszerűbb jegykiadó automata beszerzését és az online jegyvásárlási lehetőségek megújulását jelentette be Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója és Kerékgyártó József, a MÁV-START vezérigazgatója.

2020. január 27. 17:54

A Bosch 3D-kijelzői új dimenziót nyitnak az autózásban

A nagyobb, jobb vizuális élményt nyújtó és egyre több funkcióval rendelkező digitális műszerfalak egyre fontosabb részei a járműveknek. A vezetők és az utasok is azokat a kijelzőket és vezérlési funkciókat szeretnék használni az autókban is, amelyekhez már hozzászoktak az okostelefonok és a televíziók használatakor. 

2020. január 27. 16:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás