Hódít az SAP a kkv-szektorban

Új gyártásszervezési elvek Magyarországon

forrás Prim Online, 2007. április 25. 19:27
Az elmúlt egy év alatt az SAP Business One (B1) megoldást több mint 350 ügyfél kezdte el használni Magyarországon és számuk továbbra is dinamikusan nő. A HostLogic Kft. szerezte meg az ehhez a szoftverhez a német Be.as cég által kifejlesztett, világviszonylatban legelterjedtebb termeléstervezési és -irányítási rendszerének magyarországi és közép-kelet-európai kizárólagos bevezetési jogát. A gyártócégek képviselői a rendszer bemutatóján arról számoltak be, rengeteg eddig megoldatlan problémával állnak szemben a gyártásszervezés területén.
Kifejezetten a kis- és közepes méretű, gyártással foglalkozó vállalatok számára tartott közös rendezvényt az SAP és legnagyobb hazai partnere, a HostLogic. A megbeszélésen a szervezők ismertették a legújabb fejlesztésű, speciálisan a gyártóiparnak készült Be.as rendszer sajátosságait.

A cégek megjelent képviselői az eseményen arról számoltak be, rengeteg eddig megoldatlan problémával állnak szemben a gyártásszervezés területén. Ezek közé tartozik például az egyedi termékek gyártástervezésének automatizálása, vagy készlet és kapacitásproblémák fellépése esetén az új előállítási határidők azonnali kalkulációja. A bemutatott szoftvereszközzel a vezetők precízen tervezhetik a gyártási folyamatokat, azonnali és átfogó képet kaphatnak a készletekről, kapacitásokról, köztes állapotokról és a rendszer segítségével a gyártási folyamatokat teljes körűen kézben tarthatják.

Az SAP Business One terméke teljes egészében lefedi a vállalatok üzleti folyamatait, és bár a megoldás a kkv-szektor számára készült, néhány százmilliótól egészen 10 milliárdos árbevételig, illetve 1-55 felhasználóig (nem dolgozó, hanem felhasználó) alkalmazható, ami hazánkban már bőven belenyúlik a felső-közép kategóriájú vállalati méretbe is.

A Be.as egy németországi SAP partner, akik több évtizedes, termelésirányításban szerzett tapasztalataikat felhasználva alakították ki ezt a rendszert. Nemzetközi SAP-certifikációval rendelkezik és világviszonylatban is a legelterjedtebb, SAP Business One rendszerbe integrált megoldás. A termék kizárólagos forgalmazási jogát nem csak Magyarországon, hanem a közép-kelet-európai régióban is a HostLogic Kft. szerezte meg.

Mint azt Zoltai Zoltán, a HostLogic vezető tanácsadója előadásában kifejtette, az SAP nem nyílt forráskódú program, ám az igen széleskörűen használható fejlesztőeszközök segítségével gyakorlatilag bármilyen feladathoz, igényhez hozzá lehet igazítani. A gyártóknak szánt kiegészítésekkel ellátott Be.as termeléstervezési és -irányítási rendszer például olyan speciális eszközöket is tartalmaz, mint az anyagszükséglet-, a nyersanyag- vagy a kapacitástervezés.

Az SAP Business One kifejezetten a kis- és középvállalatok általános üzleti folyamataihoz készült, így a különböző analitikáktól (készlet, gyártás, szállító, vevő, eszköz, pénztár) egészen a pénzügy, főkönyv kezeléséig fedi le a folyamatokat. A rendszer kezeli a vevői ügyfélkapcsolatokat (CRM), illetve támogatást nyújt a beszerzési, gyártási folyamatok tervezéséhez és végrehajtásához (MRP) is. Ennek a még mindig általánosnak mondható rendszernek a továbbfinomított, kifejezetten a gyártócégek tevékenység-típusaira optimalizált kiegészítő megoldása a Be.as termeléstervezési és -irányítási szoftvere.
Kulcsszavak: CRM HostLogic SAP-hu SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás