Hódít az SAP a kkv-szektorban

Új gyártásszervezési elvek Magyarországon

forrás Prim Online, 2007. április 25. 19:27
Az elmúlt egy év alatt az SAP Business One (B1) megoldást több mint 350 ügyfél kezdte el használni Magyarországon és számuk továbbra is dinamikusan nő. A HostLogic Kft. szerezte meg az ehhez a szoftverhez a német Be.as cég által kifejlesztett, világviszonylatban legelterjedtebb termeléstervezési és -irányítási rendszerének magyarországi és közép-kelet-európai kizárólagos bevezetési jogát. A gyártócégek képviselői a rendszer bemutatóján arról számoltak be, rengeteg eddig megoldatlan problémával állnak szemben a gyártásszervezés területén.
Kifejezetten a kis- és közepes méretű, gyártással foglalkozó vállalatok számára tartott közös rendezvényt az SAP és legnagyobb hazai partnere, a HostLogic. A megbeszélésen a szervezők ismertették a legújabb fejlesztésű, speciálisan a gyártóiparnak készült Be.as rendszer sajátosságait.

A cégek megjelent képviselői az eseményen arról számoltak be, rengeteg eddig megoldatlan problémával állnak szemben a gyártásszervezés területén. Ezek közé tartozik például az egyedi termékek gyártástervezésének automatizálása, vagy készlet és kapacitásproblémák fellépése esetén az új előállítási határidők azonnali kalkulációja. A bemutatott szoftvereszközzel a vezetők precízen tervezhetik a gyártási folyamatokat, azonnali és átfogó képet kaphatnak a készletekről, kapacitásokról, köztes állapotokról és a rendszer segítségével a gyártási folyamatokat teljes körűen kézben tarthatják.

Az SAP Business One terméke teljes egészében lefedi a vállalatok üzleti folyamatait, és bár a megoldás a kkv-szektor számára készült, néhány százmilliótól egészen 10 milliárdos árbevételig, illetve 1-55 felhasználóig (nem dolgozó, hanem felhasználó) alkalmazható, ami hazánkban már bőven belenyúlik a felső-közép kategóriájú vállalati méretbe is.

A Be.as egy németországi SAP partner, akik több évtizedes, termelésirányításban szerzett tapasztalataikat felhasználva alakították ki ezt a rendszert. Nemzetközi SAP-certifikációval rendelkezik és világviszonylatban is a legelterjedtebb, SAP Business One rendszerbe integrált megoldás. A termék kizárólagos forgalmazási jogát nem csak Magyarországon, hanem a közép-kelet-európai régióban is a HostLogic Kft. szerezte meg.

Mint azt Zoltai Zoltán, a HostLogic vezető tanácsadója előadásában kifejtette, az SAP nem nyílt forráskódú program, ám az igen széleskörűen használható fejlesztőeszközök segítségével gyakorlatilag bármilyen feladathoz, igényhez hozzá lehet igazítani. A gyártóknak szánt kiegészítésekkel ellátott Be.as termeléstervezési és -irányítási rendszer például olyan speciális eszközöket is tartalmaz, mint az anyagszükséglet-, a nyersanyag- vagy a kapacitástervezés.

Az SAP Business One kifejezetten a kis- és középvállalatok általános üzleti folyamataihoz készült, így a különböző analitikáktól (készlet, gyártás, szállító, vevő, eszköz, pénztár) egészen a pénzügy, főkönyv kezeléséig fedi le a folyamatokat. A rendszer kezeli a vevői ügyfélkapcsolatokat (CRM), illetve támogatást nyújt a beszerzési, gyártási folyamatok tervezéséhez és végrehajtásához (MRP) is. Ennek a még mindig általánosnak mondható rendszernek a továbbfinomított, kifejezetten a gyártócégek tevékenység-típusaira optimalizált kiegészítő megoldása a Be.as termeléstervezési és -irányítási szoftvere.
Kulcsszavak: CRM HostLogic SAP-hu SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50