Egy negyedév alatt visszanyerte tavaly elvesztett piacrészét az Intel

Milkovits Gábor, 2007. április 25. 23:13
A Mercury Research piackutató adatai szerint az Intel piaci részesedése az idei első negyedévben 6%-ot gyarapodott, és elérte a 81%-ot.
A számok a tavalyi folyamatokhoz képest 180 fokos fordulatot tükröznek, 2006-ban ugyanis az AMD folyamatosan tört előre, és az utolsó negyedévre már megszerezte a processzorpiac 25,3%-át. Ekkor jött azonban az Intel Core 2-alapú, megújult termékskálája, amelyet ráadásul éppen a korábbi negatív tapasztalatok és a piaci térnyerés érdekében a bejelentettnél hónapokkal korábban hozott ki a cég. Mindez 2007 első hónapjaiban meg is teremte a gyümölcsét, hiszen a piacvezető jelentős mértékben növelte előnyét versenytársával szemben.

Az Intel előretöréséhez és az AMD visszacsúszásához sok minden hozzájárult; az okok közt mindenképpen előkelő helyet foglal el az egyre erőteljesebb árverseny, amit a kisebb volumenű gyártó nehezebben bír, de fontos tényező az is, hogy a tavalyi év után most ismét az Intel kezébe ment át a kezdeményezés. Jól tükrözi a helyzetet, hogy míg az Intel félmillió négymagos processzorának eladására számít az első félévben, az AMD még csak a nyáron fogja piacra dobni saját négymagos, Barcelona névre hallgató lapkáját. A kisebbik processzorgyártó hivatalos első negyedéves eredmény-beszámolójában 611 millió dolláros veszteségről volt kénytelen beszámolni, emellett pedig megszorításokat is életbe léptetett a kiadások és a munkaerő-felvétel terén.
Kulcsszavak: Intel +céginfo AMD

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39