Visszavonul a PlayStation atyja

Milkovits Gábor, 2007. április 27. 11:09
Ken Kutaragi, a PlayStation játékkonzolok tervezője, illetve a Sony számítógépes-szórakoztató üzletágának (SCE) elnök-vezérigazgatója június 19-én távozik posztjáról.
A Sony és Kutaragi közös sajtóközleménye mindössze annyit közöl, hogy a PlayStation-ért felelős, és pályafutása során 4 platformot bevezető (PS, PS2, PSP, PS3) elnök-vezérigazgató egy ideje már fontolgatta a döntést. Az okokra azonban nem térnek ki, ugyanakkor elemzők egyértelműen a PlayStation 3 eddigi kiábrándító szereplésének tulajdonítják a döntést. A Sony szóvivője útján cáfolta a feltételezést. A PS3-at a meglepetésnek számító Nintendo Wii, illetve a már közel másfél éve kapható Microsoft Xbox 360 egyaránt lekörözi az eladások tekintetében, sőt a mára szinte legendává vált PS2-ből is még mindig jóval több fogy, mint utódjából.

Miközben a Sony rengeteg pénzt beleölt a Cell processzor, illetve a Blu-ray kéklézeres DVD technológia kifejlesztésébe, éppen emiatt egy olyan játékkonzolt alkotott, amely még jócskán az előállítási költségeknél olcsóbban árusítva is túl drágának bizonyult a felhasználók számára. Ráadásul hiába a Blu-ray kibontakozó látszólagos előnye a rivális HD DVD-vel szemben, ugyanis ha a Sony nem ad el elég PS3-at, úgy a Blu-ray-t sem tudja olyan ütemben népszerűsíteni, mint annak idején a hagyományos DVD-t, ez pedig akár arra is vezethet, hogy egy harmadik technológia rövid úton elsöpörheti mindkét kéklézeres platformot. Mindenesetre kifizetődőnek látszik a Microsoft óvatossága, hogy csupán választható külső meghajtóként forgalmaz HD DVD eszközt az Xbox 360-hoz, és így számottevően olcsóbb tud lenni a PS3-nál. A legsikeresebb Nintendo Wii egyúttal a legkisebb teljesítményű új konzol is, ami jól mutatja a Sony stratégiájának hibáját a PS3 esetében.

Az SCE szóvivője elmondta még, hogy az 56 éves Kutaragi továbbra is a Sony kötelékében marad, és a PS3-hoz, illetve a Cell processzorhoz kapcsolódó munkát fog végezni.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elismerték a Schneider Electric egyenlő fizetésekért tett erőfeszítéseit

A Világgazdasági Fórum egyik szervezete iránymutatóként nevezte meg a Schneider Electric-et a sokszínűség, egyenlőség és befogadás területén indított Globális béregyenlőségi kezdeményezéséért. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat programja 2014-ben indult el 12 országban, kísérleti jelleggel, azóta több mint 100 országban valósult meg, és 2020 végére a vállalat dolgozóinak 99,6 százalékát érte el. 

2023. február 1. 18:33

Új szakember érkezik a Yettel Magyarország felsővezetésébe

Mohamed ElSayad 2023. január 31-gyel távozik a Yettel Magyarországtól, pozícióját Nemanja Zilovic tölti be a kereskedelmi divízió élén.

2023. február 1. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46