Új nyílt forráskódú hozzáférési pont a D-Linktől

forrás Prim Online, 2007. április 28. 08:45
A D-Link ma jelentette be legújabb 802.11b/g szabványos hozzáférési pontját. A DAP-1160 típusú készülék számos funkciójának köszönhetően minden hálózatban megtalálja a helyét, így például kiválóan alkalmas vezeték nélküli internet-szolgáltatók hálózatában kliensként működni a felhasználói oldalon. A nyílt forráskódnak köszönhetően a funkciók köre szinte korlátlanul bővíthető.
A választott működési módtól függően a DAP-1160 szolgálhat hozzáférési pontként kiszolgálva a vezeték nélküli klienseket, AP kliensként másik hozzáférési ponthoz csatlakozva, bridge-ként két vezeték nélküli munkacsoportot hidalva át vagy ez utóbbi funkciók ötvözeteként. Nem utolsó sorban repeater funkcióval is rendelkezik az eszköz.

A közeljövőben megjelenő firmware frissítésekkel WISP kliens router és WISP repeater funkciókkal bővülnek a kínált szolgáltatások. Ezen új funkcióknak köszönhetően a DAP-1160 képes vezeték nélküli Internet szolgáltatói hálózatokban a beérkező jelet routerként megosztani, így egyetlen előfizetést több számítógép is használhat egyidejűleg. Ilyen funkcióval egyetlen hagyományos router vagy hozzáférési pont sem rendelkezik.

Mindezeken felül a DAP-1160 két beépített Ethernet porttal is rendelkezik, így külön switch nélkül is két számítógép vagy más Ethernet képes eszköz csatlakoztatható közvetlenül a hozzáférési pontra. A WISP Router módnak köszönhetően mindkét port konfigurálható routing, bridging vagy NAT (Network Address Translation) feladatok ellátására.

A DAP-1160 nyílt forráskódú hozzáférési pont már elérhető a magyarországi disztribúcióban, ajánlott bruttó végfelhasználói ára 14490 Ft.
Kulcsszavak: hálózat D-Link

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás