Befejeződött az Invitel felvásárlása

forrás Prim Online, 2007. április 27. 20:30
A Hungarian Telephone & Cable Corp. („HTCC”) a mai napon bejelentette Magyarország második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatója, az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt. (továbbiakban: „Invitel”) felvásárlásának ügyleti zárását.
A HTCC megvásárolta a Matel NV részvényeinek 100 százalékát, és ezáltal közvetett úton az Invitel részvényeinek 99,98 százalékát szerezte meg összesen 470 millió eurós (kb. 639 millió USA dolláros) vételárért, mely tartalmazza a záráskori, 387 millió eurós (mintegy 526 millió USA dollár értékű) hitelállomány átvállalását is. A vételárból így fennmaradó összeg egy részét készpénzben fizeti meg a HTCC az Invitel tulajdonosainak, másik részének rendezésére pedig mintegy 962 ezer darab HTCC törzsrészvényt bocsát ki az Invitel egyes vezetőségi tagjainak részére a birtokukban levő Invitel-részvényekért cserébe.

Amint már korábban nyilvánosságra került, a HTCC elnök-vezérigazgatójának Martin Lea-t, az Invitel vezérigazgatóját nevezték ki, míg Robert Bowker, az Invitel pénzügyi igazgatója veszi át a HTCC pénzügyi igazgatói posztját. A HTCC fő részvényesével, a TDC A/S társasággal fennálló szerződése értelmében Torben V. Holm lemondott a HTCC elnök-vezérigazgatói posztjáról. Steven Fast, a HTCC eddigi ideiglenes pénzügyi igazgatója 2007. május 31-ig a cégnél marad, hogy segítse az átállást.

A HTCC egyúttal bejelentette, hogy az Invitel-akvizícióval összefüggésben leányvállalata, a HTCC Holdco II B.V. sikeresen végrehajtotta 200 millió euró összegű, változó kamatú, 2013-ban lejáró előresorolt értékpapírjainak (továbbiakban: „Kötvények”) kibocsátását. A Kötvények kibocsátásából befolyó összeget a HTCC részben az Invitel vételárának finanszírozására, részben pedig a HTCC leányvállalatai, a Hungarotel és a PanTel adósságállományának refinanszírozására fordította.
Kulcsszavak: Invitel +céginfo HTCC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12