Barbie mp3 lejátszóval és online személyiséggel

Milkovits Gábor, 2007. április 28. 12:28
A Mattel egy igazi 21. századi Barbie babát dob piacra, beépített mp3-lejátszóval, illetve egy olyan szoftverrel, amellyel a babát internet-kapcsolatos PC-re csatlakoztatva, a lányok virtuális alteregót teremthetnek maguknak.
A hagyományos Barbie-tól erősen elütő külsejű, 10 cm-es hosszúságú, leginkább flakonra emlékeztető eszköz a Mattel állítása szerint 120 mp3, vagy 240 wma fájl tárolására alkalmas. A gyártó egy virtuális valóság-weboldalt indított a babához barbiegirls.com (http://www.barbiegirls.com/) néven, ahol a készülékre töltött szoftver segítségével egy saját személyiséget, úgynevezett avatar-t hozhatnak létre maguknak, amivel a rendkívül népszerű Second Life-hoz hasonló módon barangolhatnak, illetve különféle alkalmazásokat vehetnek igénybe, a chateléstől egészen az online virtuális üzletekig, ahol ruhákat vagy bútorokat „vásárolhatnak” avatar-uk számára.

A barbiegirls.com adatvédelmi megoldása csak az egymást legjobb barátnőnek választók számára engedélyezi a személyes adatok megosztását, emellett pedig kiszűri a csevegésből a csúnya vagy sértő szavakat, beleértve az olyanokat, mint a „hülye”, vagy a „gyűlöl”. Játékipari szakemberek szerint a formabontó Barbie sikerre van ítélve, mivel több a mai lányok körében népszerű dolgot, nevezetesen a zenehallgatást, a divatot, és az online élményt egyesíti magában. A termék a gyártó szerint 60 dollárba fog kerülni a tengerentúlon.
Kulcsszavak: játék zene mp3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08