Barbie mp3 lejátszóval és online személyiséggel

Milkovits Gábor, 2007. április 28. 12:28
A Mattel egy igazi 21. századi Barbie babát dob piacra, beépített mp3-lejátszóval, illetve egy olyan szoftverrel, amellyel a babát internet-kapcsolatos PC-re csatlakoztatva, a lányok virtuális alteregót teremthetnek maguknak.
A hagyományos Barbie-tól erősen elütő külsejű, 10 cm-es hosszúságú, leginkább flakonra emlékeztető eszköz a Mattel állítása szerint 120 mp3, vagy 240 wma fájl tárolására alkalmas. A gyártó egy virtuális valóság-weboldalt indított a babához barbiegirls.com (http://www.barbiegirls.com/) néven, ahol a készülékre töltött szoftver segítségével egy saját személyiséget, úgynevezett avatar-t hozhatnak létre maguknak, amivel a rendkívül népszerű Second Life-hoz hasonló módon barangolhatnak, illetve különféle alkalmazásokat vehetnek igénybe, a chateléstől egészen az online virtuális üzletekig, ahol ruhákat vagy bútorokat „vásárolhatnak” avatar-uk számára.

A barbiegirls.com adatvédelmi megoldása csak az egymást legjobb barátnőnek választók számára engedélyezi a személyes adatok megosztását, emellett pedig kiszűri a csevegésből a csúnya vagy sértő szavakat, beleértve az olyanokat, mint a „hülye”, vagy a „gyűlöl”. Játékipari szakemberek szerint a formabontó Barbie sikerre van ítélve, mivel több a mai lányok körében népszerű dolgot, nevezetesen a zenehallgatást, a divatot, és az online élményt egyesíti magában. A termék a gyártó szerint 60 dollárba fog kerülni a tengerentúlon.
Kulcsszavak: játék zene mp3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27