Philips noteszgép ergonómikus felépítéssel

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 30. 10:13
A noteszgépek világában a kapacitás és sebesség kontra készenléti állapot mérőszámai uralkodnak, csak kevés gyártó gondol az állandó tényezőre, az emberre, ezzel a felfogással szemben született meg a Philips X200 Ultra Portable Laptop.
A Philips tulajdonképpen nem tett mást, mint új készülékét úgy alakította ki, hogy annak kinyitása után megemelhető a kijelző magassága. Apróság, mondhatnánk, vagy éppen reklámfogás, ám a felmérések szerint a számítástechnika világában uralkodó technokratizmus nagyon is lefordítható orvosi beutalókra. A vezető kiegészítőgyártók már évek óta külön matricával tájékoztatnak az eszközeik helytelen vagy túlzott használatából származó esetleges orvosi vonatkozásokról. A különböző ergonomuikus egerek és billentyűzetek éppen ilyen igények nyomán jöttek létre.

Sokan megkérdőjelezik a viszonylag kisméretű, de nagyon nagy felbontású kijelzők létjogosultságát, ezeken ugyna rengeteg információ fér el, de a felhasználók jó része alig látja ezeket. A noteszgép-tulajdonosoknak ismerős lehet a többórányi munka után esetleg tapasztalható derék-, hátfájás. A Philips X200 Ultra Portable Laptop a túlságosan alacsony kijelzőpozícióból adódó olyannyira ismerős görnyedt tartást szeretné elkerülni ezzel az apró megoldással. A megemelt kijelző jó néhány lassanként, de kitartóan terhelt izmot és csigolyát tehermentesít, márpedig ezek alattomos fájdalmakhoz vezetnek. Olyan ez, mintha valaki kinyújtott kezében tartana egy poharat, de órákig. A gép egyebekben a kor műszaki színvonalát hozza, 1,73 GHz-es Intel Core Duo U2500 processzorra épül, 100 GB merevlemez, 1 GB Ram és DVD-kombó, valamint beépített Wi-Fi társaságában, mindezt kissé borsos áron, 1703 dollárért.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dupla csatlakozó, még könnyebb fájlmegosztás

Kingston Digital bejelentette, hogy a DataTraveler Duo modellel bővíti sokoldalú, dupla csatlakozós USB flash meghajtóinak kínálatát. A DT Duo maximális rugalmasságot kínál az újabb és régebbi eszközökkel egyaránt rendelkező felhasználóknak. Két USB-csatlakozója közül az egyik a szabványos USB-A, a másik USB-C*  portba illeszthető, ami megkönnyíti a fájlmegosztást a laptopok, asztali gépek és mobileszközök között. A 32 GB-os és 64 GB-os változatban kapható, dupla csatlakozós meghajtó kiegészítő tárolónak is ideális.

2020. október 21. 12:41

5 dolog, amit már ma tegyünk meg az okoseszközeink biztonságáért

Miközben egyre több okoseszköz válik életünk részévé, nem szabad megfeledkeznünk a biztonságról és az adataink védelméről sem.  

2020. október 20. 18:10

Megjelent a HTC VIVE XR Suite szoftvercsomag

A HTC VIVE, ma hivatalosan is elérhetővé tette a VIVE XR Suite szoftverét – amely egy öt alkalmazást magában foglaló vállalatokra fókuszáló, integrált VR- szoftvercsomag, segítségével a felhasználók akkor is hatékonyak és kollaboratívak tudnak maradni, ha egymástól fizikailag távol, csak számítógépen, tableten és valamilyen közismert VR eszközön tudják a kapcsolatot tartani.  A bejelentés kapcsán szervezett virtuális rendezvényt a VIVE Session alkalmazáson keresztül is követni lehetett, így világszerte többezer résztvevő kapcsolódhatott be ebbe avatar formában. 

2020. október 20. 16:31

Népszerű alkalmazásoknak álcázza magát az új, Androidon terjedő kémprogram

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll. Az ESET által észlelt Android/SpyC23.A nevű új kémprogram a korábbi verziókat fejleszti tovább, kiszélesített kémtevékenységgel, új lopakodó funkciókkal és megújított C&C kommunikációval. Egyik terjeszkedési útvonala az Android hamisított alkalmazásáruházán keresztül vezet: a felhasználók átverése érdekében olyan jól ismert üzenetküldő appoknak álcázza magát, mint a Threema vagy a Telegram.

2020. október 20. 12:22

Igény szerint alakítható, kényelmes munkaállomás

Új szintre emelik a hatékonyságot és a kényelmet az LG Electronics (LG) innovatív kialakítású, már hazánkban is kapható Ergo-szériás monitorai, melyek otthonról dolgozók millióinak jelenthetnek ideális választást. Az LG pontos színvisszaadást, valamint egyszerű, egykábeles USB-C adatátvitelt kínáló UltraGear, UltraWide, UltraFine és QHD monitoraihoz érkező új, ergonomikus formatervezési megoldás a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítja munka és játék közben.

2020. október 19. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás