Sony Santa Rosa alapú noteszgépek

Széll Zoltán, 2007. május 2. 18:53
A Sony Intel Santa Rosa platform alapú noteszgépek részleteit bocsátotta ki, amelyek hivatalos bejelentésére valószínűleg a jövő héten – a Santa Rosa platform bevezetésével egy időben – kerül sor. Az új Sony Santa Rosa noteszgépek 2 GB memóriával kerülnek forgalomba.
A vállalat öt új modell bevezetését tervezi: kezdve a 11,1 hüvelykes Vaio TZ sorozatú modelltől a 15,4 hüvelykes Vaio FZ sorozatú modellekig. Minden új modellt – kivétel egy TZ modell – Windows Vista operációs rendszerrel és 2 GB DDR2 memóriával lehet majd megvásárolni.

A 11,1 hüvelykes TZ sorozatú noteszgépek ULV processzorokat (U7500 és U7600) tartalmaznak. A belépőszintű VGNTZ11MN/N modell U7500 processzort, 80 GB-os merevlemezes meghajtót, kétrétegű DVD-írót, 1 GB memóriát, integrált webkamerát, valamint Bluetooth 2.0+EDR és 802.11a/b/g vezeték nélküli modulokat foglal magába. A VGNTZ11XN/B modell 100 GB-os merevlemezes meghajtóval, 2 GB memóriával és ujjlenyomat olvasóval lesz kapható. A VGNTZ11VN/X modell U7600 processzort és szénszállal erősített – az LCD képernyőt hordozó – fedőlapot tartalmaz. Ezek a modellek egy telepfeltöltéssel 9 óra hosszat működhetnek.

A 15,4 hüvelykes FZ sorozatú noteszgépek Intel Core 2 Duo T7100 és 7300 processzorokat és opcióként választható 120-200 GB-os merevlemezes meghajtókat tartalmaznak. A VGNZ11Z csúcsmodell az előbb említett 200 GB-os merevlemezes meghajtót, kék-sugár írót, valamint integrált kamerát tartalmaz és előre telepített Window Vista Business operációs rendszer felügyelete alatt fut.

A Sony további új noteszgép sorozatokat is bemutatott. Ezek: a 13,3 hüvelykes Vaio SZ5, a szintén 13,3 hüvelykes Vaio CZ és a 14,1 hüvelykes Vaio CR sorozatok.

A Sony az új noteszgépek árát még nem bocsátotta ki. Ezeket valószínűleg csak júliusban a masinák szállításának megkezdésekor hozza nyilvánosságra.
Kulcsszavak: Sony notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

5 tipp a produktivitásért a Samsung Galaxy Tab S9 szériával

Az egyetemi évek mozgalmasak és élvezetesek, miközben rendkívül intenzív és feszített tempót diktálnak, különösen a vizsgaidőszakban. Kihívást jelenthet az állandó egyensúlyozás az egyetemi feladatok, a társas összejövetelek, hobbik, szakmai gyakorlat és akár a munka között. Az új Samsung Galaxy Tab S9 széria ötvözi a táblagépek könnyű hordozhatóságát és a laptopok erőteljes teljesítményét, így akkor is szárnyalhat a kreativitásod és dolgozhatsz iskolai projekteken, ha éppen úton vagy. 

2023. szeptember 21. 17:19

Megkezdte működését a Kyndryl Alapítvány a helyi közösségek fejlődéséért

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója szeptember 18-án elindította a Kyndryl Alapítványt. Az alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat majd, amelyek kritikus társadalmi problémákra keresnek megoldásokat. A Kyndryl Alapítvány a vállalat globális vállalati jószolgálati programját terjeszti ki, és jelzi, hogy a Kyndryl elkötelezett a pozitív társadalmi szerepvállalás mellett, összhangban az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival.

2023. szeptember 21. 14:18

5G alapú kísérleti projekten dolgozik együtt a Vodafone és a Bosch

5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Vodafone Magyarország és a magyarországi Robert Bosch Kft., hogy a többek között autóipari technológiák és szolgáltatások vezető beszállítójaként működő vállalat a járműfejlesztés, valamint a vezetéstámogató rendszerek terén is hasznosítsa az 5G hozzáadott értékét. Az októberben induló, 8 hónapon át tartó kísérleti projekthez a Vodafone biztosítja az 5G priváthálózatot a Bosch Gyömrői úti telephelyén, a begyűjtött telemetrikai adatok pedig a jövőben megreformálhatják az autóipari validációs teszteket.

2023. szeptember 21. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59