Információs társadalom: a képviselőket is iskolapadba küldi az MDF

forrás Prim Online, 2007. május 3. 20:05
A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezésére újra iskolapadba ülnek a parlamenti honatyák, hogy a CONTROLL Training Kft. segítségével elmélyítsék felhasználói számítógépes ismereteiket és új technikákkal ismerkedjenek meg - jelentette be Pettkó András képviselő.
Az MDF azonban ennél is fontosabbnak tartja, hogy az információs társadalom a jövőben ne csupán egy szűk réteg számára ismert fogalom legyen.

A számítógép mára mindennapjaink részévé vált. Jelen van munkahelyeinken, otthonainkban, az iskolákban, a hivatalokban, az élet minden területén. Fokozatosan el kell érnünk, hogy ezt a világot mindenki megismerhesse és megérthesse. Ehhez azonban először az alapfeltételeket kell biztosítani - hívja fel a figyelmet Pettkó András képviselő. - Elő kell segíteni, hogy egyre több család számára legyen elérhető az otthoni számítógép használata, s nem utolsósorban az internet-hozzáférés lehetőségeit is szélesíteni kell. A számítógép kezelése ugyanakkor sokaknak embertpróbáló feladatot jelent. Törekednünk kell arra, hogy a jövőben a komputer egyre kevesebb ember számára jelentsen egy ismeretlen, megfejthetetlen szerkezetet.

A Magyar Demokrata Fórum ezért elengedhetetlennek tartja a kiterjedt képzési lehetőségek biztosítását minden korosztály számára, nem megfeledkezve a vidéki kistelepülésekről sem, amelyeket mihamarabb be kell kapcsolni az ország digitális vérkeringésébe - mondja Pettkó. - Elodázhatatlan a kis- és középvállalkozások versenyképessé tétele érdekében a szektor informatizálása, a válságba került magyar tulajdonú rendszerintegrátor vállalkozások finanszírozási gondjainak enyhítése, valamint a kutatás-fejlesztési kezdeményezések állami támogatása.

Mindezeken túl a parlamenti munka korszerűsítése és hatékonyabbá tétele érdekében az MDF azt javasolja, hogy az öt parlamenti párt fogjon össze annak érdekében, hogy a jövőben a képviselői indítványok digitális aláírással is az Országgyűlés elé terjeszthetők legyenek.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Ericsson megtette az utolsó lépést is a Standalone 5G bevezetése felé

Az Ericsson piacra dobta új szoftverét, mely a 4G hálózatoktól függetlenül képes az 5G NR (New Radio) berendezéseket üzemeltetni, azaz mostantól elindíthatók a közepes- és alacsony frekvenciasávokra csatlakozó ún. standalone 5G hálózatok is. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson által szerelt hálózatokon a távközlési szolgáltatók immár az 5G technológia minden képességét ki tudják használni.  

2020. július 9. 19:11

Új magyar földi kiszolgáló a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Az Airport Service Budapest Zrt. közelmúltban megkezdett üzletfejlesztése újabb mérföldkőhöz érkezett. A Társaság 2020. június 24-én kézhez kapta a kiterjesztett földi kiszolgálási engedélyét, amely fővállalkozóként is feljogosítja a teljeskörű földi kiszolgálási tevékenységre a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

2020. július 9. 17:32

Egyre többen nem akarnak villanyszámlát fizetni

A fővárosban és vidéken is felfutási szakaszban van a napelemes megoldások használata - árulták el a szakértők. Míg korábban ez az energiatakarékos technológia úri huncutságnak számított, a pályázatoknak hála egyre megfizethetőbb a hétköznapi emberek számára is. Mennyire reális tehát, hogy napelemre váltsunk, és ezzel örökre búcsút mondjunk a villanyszámlának?

2020. július 9. 15:58

A Madách Színház zárt ajtók mellett is közel 6000 nézőt fogadott júniusban

A koronavírus megjelenése a szórakoztatóipart és a színházakat sem kímélte, a kényszerű bezárások miatt alternatív megoldásra volt szükség a közönség kiszolgálása érdekében. A Madách Színház és az IBM együttműködése nyomán a nézők júniusban 11 előadást láthattak élőben, online.

2020. július 9. 14:40

Egyedülálló 8 TB-os SSD-t mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja második generációs QLC flash meghajtóját, a 870 QVO SATA SSD-t, amely új szintre emeli a nagy kapacitású, felhasználói adattárolók teljesítményét. Az iparági szinten is kiemelkedő, akár 8 terabájtos (TB)  SSD-re egyaránt jellemző a szupergyors sebesség, a nagy tárolókapacitás és a megbízhatóság.

2020. július 9. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás