Szolidárisak a Deutsche Telekom vezetői

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 4. 08:19
A Deutsche Telekom vezetői is vállalják, hogy fizetésük csökkenjen, szolidaritásként az újonnan létrehozandó T-Service dolgozóival: a vezetőség minden tagja egyhavi fizetéséről, Rene Obermann vezérigazgató kéthavi illetményéről, mintegy 200 ezer euróról mond le, jelentették be a cég közgyűlésén.
A vezérigazgató védelmébe vette a tavalyi évre fizetendő magas osztalékot, amelyet a ver.di szakszervezeti szövetség bírált. Obermann szerint a Deutsche Telekomnak nemcsak az alkalmazottakkal, hanem a tőkepiacokkal szemben is kötelezettségei vannak.

A közgyűléssel egy időben, csütörtökön is folyatódtak a figyelmeztető sztrájkok Németország-szerte a tervezett átalakítással kapcsolatban.

A tárgyalási fordulók sorozatos kudarca nyomán a ver.di szakszervezeti szövetség elnöke a múlt pénteken bejelentette a munkaügyi konfliktust a Deutsche Telekommal, a cég tervezett átalakítása miatt. A ver.di elnöke szerint a Deutsche Telekom vezetése "kesztyűt dobott" a szakszervezetnek, ők pedig fölveszik azt, és elrendelik a szavazást a tagság körében a cég egészére kiterjedő sztrájkról.

A múlt csütörtökön kudarcba fulladt az utolsó, háromnapos tárgyalási forduló is a Deutsche Telekom és a ver.di szakszervezeti szövetség között: a ver.di elutasította a vezetés javított ajánlatát is.

A Deutsche Telekom és a ver.di szakszervezet már hetek óta szembenáll azért, mert a vezetés a vállalat különböző szolgáltatóegységeiből az új, egységes és külön számlán kezelt T-Service-be helyez át mintegy 50 ezer alkalmazottat. A tervek szerint az áthelyezettek számára a heti munkaidő az eddigi 34 óra helyett 38 óra lenne, és a kiszervezendő több tízezer dolgozó bérét két és fél év alatt 12 százalékkal csökkentenék, cserébe a cég 2010 végéig szavatolja a munkahelyek megtartását. Emellett a Deutsche Telekom új munkahelyteremtést is kilátásba helyezett.

Ezt a javaslatot azonban a ver.di visszautasította. A tárgyalások kedden folytatódnak. Ha nem vezetnek eredményre, a konszern az átalakítást a munkavállalói oldal hozzájárulása nélkül is végrehajtja, mondták korábban a Deutsche Telekomnál.

A változtatásokat a belső piac visszaesésével, mindenekelőtt a vezetékes szolgáltatások veszteségeivel indokolta a vállalatvezetés. A dolgozók áthelyezéséből a Deutsche Telekom egymilliárd eurós megtakarításra számít.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ötven Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport

A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport. A francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

2023. szeptember 28. 11:28

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

2023. szeptember 27. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59