Nokia Barracuda és más új mobilok

Milkovits Gábor, 2007. május 4. 11:41
A Nokia egy szupervékony, „Barracuda” elnevezésű készüléket és további fél tucat 100 euró alatti árú mobiltelefont dob piacra.
A Nokia 2630 Barracuda alig 9 mm vastag, amivel felveszi a versenyt a korábban megjelent rivális termékekkel. A készüléket tavaly novemberben személyesen Kai Oistamo, a Nokia mobiltelefonos részlegének feje mutatta be a befektetőknek. Mindez nem véletlen, befektetői körökben ugyanis régóta várták, hogy a finn mobilóriás hogyan reagál a konkurencia, például a Motorola vagy a Samsung egyszerű és olcsó ultravékony készülékeinek sikerére. A Barracuda egyúttal az egyik első olyan Nokia mobil, amely az új stratégiának megfelelően a száma mellé nevet is kapott. A Nokia 2630 az alapfunkciókon kívül beépített kamerával, és Bluetooth megoldással is rendelkezik. A harmadik negyedévtől forgalomba kerülő mobil 85 euróba kerül majd.

Az euróban megadott ár azt sugallja, hogy az új Nokia mobilok, vagy legalábbis a Barracuda Európában is kapható lesz, ugyanakkor ami biztos az az, hogy a hét új készüléket Indiában mutatták be, és elsősorban a fejlődő piacokra szánják. Ezekben a régiókban a Nokia sok esetben 50% körüli részesedéssel rendelkezik (globálisan 36%), sikerének egyik fő oka pedig éppen az, hogy míg mások egy vagy két olcsó telefonnal szeretnének minél több vásárlót szerezni, a finn cég volumenét kihasználva igyekszik az alacsony árkategórián belül minél nagyobb választékot kínálni. A legolcsóbb új Nokia mobil, az 1200-as egyébként mindössze 35 euróba fog kerülni.
Kulcsszavak: Nokia mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Növekszik a használt mobilok népszerűsége, az Euronics is belép a piacra

A legújabb szériás okostelefonok helyett egyre nagyobb az érdeklődés a használt, de jó állapotban lévő, értékálló mobilok iránt. Az Euronics éppen ezért úgy döntött, belép a használt telefonok piacára: a webshopon már most megrendelhetőek a legújabb modellekhez képest kedvezőbb áron elérhető készülékek. Az első készletet a kifejezetten időtálló iPhone modellekből állította össze a cég.

2023. szeptember 20. 17:20

Díjmentes 1 GB adat és 100 lebeszélhető perc a Vodafone kínálatában

A Vodafone Magyarország célja, hogy az alapvető telekommunikáció lehetőségét minél szélesebb körben tegye elérhetővé. Ezt szolgálja, hogy augusztus elejétől a TUTI100+ feltöltőkártyás díjcsomagban a kártya aktiválását követően az előfizetők díjmentes 1 GB kiinduló adatkeretet, valamint 100 lebeszélhető percet kapnak, melyet 30 napig használhatnak fel. A díjmentes szolgáltatásoknak köszönhetően feltöltés nélkül is kapcsolatban tudnak maradni az ügyfelek. 

2023. szeptember 10. 13:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59