Nokia Barracuda és más új mobilok

Milkovits Gábor, 2007. május 4. 11:41
A Nokia egy szupervékony, „Barracuda” elnevezésű készüléket és további fél tucat 100 euró alatti árú mobiltelefont dob piacra.
A Nokia 2630 Barracuda alig 9 mm vastag, amivel felveszi a versenyt a korábban megjelent rivális termékekkel. A készüléket tavaly novemberben személyesen Kai Oistamo, a Nokia mobiltelefonos részlegének feje mutatta be a befektetőknek. Mindez nem véletlen, befektetői körökben ugyanis régóta várták, hogy a finn mobilóriás hogyan reagál a konkurencia, például a Motorola vagy a Samsung egyszerű és olcsó ultravékony készülékeinek sikerére. A Barracuda egyúttal az egyik első olyan Nokia mobil, amely az új stratégiának megfelelően a száma mellé nevet is kapott. A Nokia 2630 az alapfunkciókon kívül beépített kamerával, és Bluetooth megoldással is rendelkezik. A harmadik negyedévtől forgalomba kerülő mobil 85 euróba kerül majd.

Az euróban megadott ár azt sugallja, hogy az új Nokia mobilok, vagy legalábbis a Barracuda Európában is kapható lesz, ugyanakkor ami biztos az az, hogy a hét új készüléket Indiában mutatták be, és elsősorban a fejlődő piacokra szánják. Ezekben a régiókban a Nokia sok esetben 50% körüli részesedéssel rendelkezik (globálisan 36%), sikerének egyik fő oka pedig éppen az, hogy míg mások egy vagy két olcsó telefonnal szeretnének minél több vásárlót szerezni, a finn cég volumenét kihasználva igyekszik az alacsony árkategórián belül minél nagyobb választékot kínálni. A legolcsóbb új Nokia mobil, az 1200-as egyébként mindössze 35 euróba fog kerülni.
Kulcsszavak: Nokia mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2 in 1 alkalmazással tehetik könnyebbé a parkolást az autósok

Többféle biztosítás meghosszabbítása, adók befizetése, parkolási díjak számontartása, vizsgáztatás – az autótulajdonosoknak egyre több kifizetést és adminisztrációt kell fejben tartania. Nekik lehet nagy segítség egy mobilapp, amin egyszerre több ügyet is elintézhetnek.

2023. december 7. 11:28

Egy új fejlesztésnek köszönhetően egyszerűsödik a parkolás a Yettelesek számára

Számos előnye miatt máig növekvő népszerűségnek örvend a mobilszámlára történő "vedd meg most, fizesd később" típusú kisértékű vásárlás, mint a mobilparkolás, az autópályamatrica, a lottó vagy a közösségi közlekedési jegy vásárlása. A Yettel alkalmazásban megjelent új fejlesztés most a mobilparkolás területén hoz el egy sokak számára jelentős kényelmet nyújtó új megoldást.

2023. december 5. 19:13

A QNAP frissíti a Qfile Pro mobilalkalmazást

A QNAP Systems, Inc. kiadta az új Qfile Pro mobilalkalmazást, amely integrálja a Qsync Pro fájlszinkronizálását. Ez az integráció biztosítja a felhasználóknak a teljes NAS-fájl hozzáférést, szinkronizálást, és mobil fotó-/videómentési élményt egyetlen mobilalkalmazás használatával.

2023. december 5. 17:45

Hazaérni csak oda lehet, ahol megértenek

Egymás megértését, az odafigyelés fontosságát, a szeretet és az empátia jelentőségét hangosítja ki a Telekom idei karácsonyi kampánya, melynek központi eleme egy nemzetközi alkotói koprodukcióban elkészült reklámfilm. Karácsonykor a szeretteink társaságára vágyunk, akikhez akkor igazán jó megérkezni, ha tudjuk, hogy körükben valódi figyelmet kapunk. A Telekom a kampány kísérőzenéjeként némi humorral fűszerezve újraértelmezte az „Ó szép fenyő” kezdetű népszerű karácsonyi dalt.

2023. december 1. 13:00

Megjelent a legfrissebb, immár 25. Ericsson Mobility Report

Az év végére 5-ből 1 mobilelőfizetés már az 5G technológiát használja majd a világban, vagyis a számos piacon továbbra is érezhető gazdasági és geopolitikai nehézségek ellenére töretlenül terjed a legújabb hálózati generáció – derül ki az Ericsson Mobility Report legfrissebb, 2023 novemberi kiadásából

2023. november 30. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27