A ver.di vállalati ügyfeleinél "fogja meg" a Deutsche Telekomot

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 7. 09:45
A német Deutsche Telekom (DT) átalakítása körül zajló konfliktusban a ver.di szakszervezeti szövetség a hétvégén új sztrájkstratégiát körvonalazott: az egész cégre kiterjedő munkabeszüntetés helyett a DT érzékeny presztizsprogramjait bénítja meg időlegesen.
A Der Spiegelben a ver.di egyik vezetője úgy nyilatkozott, hogy ennek keretében - ha a tagság jóváhagyja a tervet - a DT vállalati ügyfelei, így bankok, biztosítók, üzemek számolhatnak azzal, hogy kommunikációs lehetőségeik korlátozottá válnak. A magánügyfeleket a ver.di szándékosan "kihagyja", mivel nem akarja eljátszani a lakosság szolidaritását.

A ver.di szerint azért folyamodnak ehhez a módszerhez, mivel a cég már előzetesen nyomást gyakorol a dolgozókra. A DT visszautasította ezt a vádat, mint szóvivője elmondta: senkit nem fenyegetnek, csak a jogi keretfeltételekről tájékoztatják az alkalmazottakat sztrájk esetére.

A ver.di hétfőtől tart háromnapos szavazást az ügyben. A szövetség vezetése biztos abban, hogy a 75 százalékos szükséges többséget megkapják. Ezzel ez lenne az első munkaügyi konfliktus a Deutsche Telekom 12 évvel ezelőtti részvénytársasággá alakulása óta.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38