Két új modell a SELPHY CP nyomtatócsaládban

forrás Prim Online, 2007. május 7. 19:31
A Canon két új modellel frissíti ultra-kompakt fotónyomtatókból álló SELPHY termékcsaládját. A SELPHY CP750 és a belépő szintű SELPHY CP740 (amelyek a népszerű SELPHY CP730 és SELPHY CP720 modelleket váltják) már vörösszem-korrekció funkciót is tartalmaznak. Mindkét nyomtatón nagyobb lett az LCD kijelző, és bővült a nyomtatási módok választéka is. A SELPHY CP750 „Saját szín” funkcióval is rendelkezik, a beépített IrSimple technológiának köszönhetően pedig mobileszközökről is képes közvetlenül nyomtatni.
A SELPHY CP750 és SELPHY CP740 főbb jellemzői:

-    Kompakt, stílusos formatervezés
    2,4” (SELPHY CP750) illetve 2,0” (SELPHY CP740) képátlójú LCD kijelző grafikus felhasználói felülettel
-    Automatikus vörösszem-korrekció
-    „Saját szín” funkció (csak a SELPHY CP750 esetén)
-    Körbevágás nyomtatás előtt (csak a SELPHY CP750 esetén)
-    Közvetlen nyomtatás memóriakártyáról
-    Akár 100 év élettartamú nyomatok
-    IrDA és az új IrSimple infravörös technológia támogatása (csak a SELPHY CP750 esetén)
-    Jobb bőrtónus-reprodukció

Tökéletes nyomatok

Az új SELPHY CP750 és SELPHY CP740 hőszublimációs eljárással készíti el az egyenletes, fényes és szemcsementes nyomatokat. Minden egyes képpont 256 árnyalatban jelenhet meg színenként – így a reprodukálható színek száma 16,8 millió. A folyamat végén a nyomatra egy speciális, magas fényű védőréteg kerül, amely a ráfröccsenő víztől, folyadékoktól és ujjlenyomatoktól védi az elkészült nyomatot.

A SELPHY stílus

A SELPHY CP750 és a SELPHY CP740 stílusos, modern megjelenése miatt bármelyik mai otthonban megtalálja a helyét. Az A5-ös papírlap méreténél kisebb helyigényük miatt akár könyvespolcon vagy kávézóasztalon is elhelyezhetők. A kis tömeg és a visszahúzható USB kábel egyszerű hordozhatóságot tesz lehetővé, a SELPHY CP750 pedig a külön megvásárolható akkumulátorral bárhol munkára fogható.

Nagyobb LCD

Az új, nagyméretű LCD kijelző – amely 2,4” a SELPHY CP750, és 2” a SELPHY CP740 esetén –, lehetővé teszi a nyomtatandó kép előzetes megtekintését. Az LCD-n megjeleníthető felhasználói felület is korszerűbbé vált: a könnyen követhető ikonos menürendszer az egyes funkciók gyors elérhetőségét biztosítja. A kártyaolvasás és a képek kiválasztása gyorsabb és egyszerűbb, mint valaha – a SELPHY CP750 pedig a képek körbevágását is lehetővé teszi.

Képjavítás és korrekciók

Az automatikus vörösszem-korrekció gombnyomásra aktiválható, így könnyen eltávolíthatók a vaku nem kívánt hatásai, a bőrtónus-korrekció funkció pedig realisztikusabb bőrszínt eredményez.
A SELPHY CP750-en a felhasználó még a nyomtatás előtt „Saját szín” effektusokat alkalmazhat a képeken – például fekete-fehér vagy szépia tónust adhat a felvételeknek. Az új „pozitív film” opció a klasszikus diafilmek hatását hivatott visszaadni a nyomtatott képen.

Nyomtatás fényképezőgépről vagy kártyáról

A két nyomtató többféle csatlakoztatási lehetőséget is felkínál. Könnyedén összekapcsolhatók PictBridge-kompatibilis fényképezőgéppel, a beépített USB kábel pedig hosszabb, mint az elődjeiknél. Ezenkívül képesek közvetlenül memóriakártyáról nyomtatni, mindkét modell támogatja a legismertebb kártyaformátumokat (MMCplus, MMCmobile, microSD, microSDHC és MMCmicro). Mobiltelefonról történő nyomtatásra a SELPHY CP750 ad lehetőséget a nagysebességű IrSimple és IrDA adatátviteli módokkal, de mindkét típushoz külön kapható Bluetooth adapter is.
Kulcsszavak: Canon printer fotó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20