Xerox technológia számítógépes tartalmak egyszerűbb színkezeléséhez

Milkovits Gábor, 2007. május 9. 07:07
A Xerox fejlesztői egy olyan alkalmazáson dolgoznak, amellyel bonyolult számkódok helyett egyszerű nyelvi utasításokkal lehet módosítani számítógépes tartalmak színeit, illetve színárnyalatait.
A lehetséges gyakorlati alkalmazási lehetőségek a digitális fényképektől a legkülönfélébb dokumentumokig terjednek, beleértve akár professzionális nyomdai munkákat is. Jelenleg ugyanis ahhoz, hogy egyáltalán meg lehessen adni egy adott felület színét akár a monitoron, akár nyomtatásban, először is matematikai koordinátákat kell kiválogatni az eszköz által megjeleníthető teljes színskála adatait tartalmazó számhalmazból. Mindez szakértelmet, gyakorlatot, és meglehetősen sok időt igényel.

Geoffrey Woolfe, a Xerox Innovation Group fejlesztői részleg egyik vezető munkatársa a sajtónak elmondta, hogy technológiájuk alapja a különböző színeket és színárnyalatokat jelölő nyelvi eszközök megfeleltetése a számítógép által használt színjelölő számkódoknak, ami így leírva meglehetősen kézenfekvőnek látszik. A megvalósítás komoly lehetőségeket ígér; Woolfe szerint például lehetséges lesz egyszerű beírt kifejezésekkel, vagy akár hangvezérléssel pillanatok alatt megadni és megváltoztatni a megjelenített elemek színeit és árnyalatait, ebből adódóan pedig a szoftver a leglaikusabb felhasználók számára is könnyedén kezelhető lesz, ugyanakkor a szakembereknek is értékes időt és energiát spórol. Woolfe hozzátette, hogy az alkalmazás még mindig kutatási fázisban van, így megjelenésének időpontjáról egyelőre semmit nem tudott mondani.
Kulcsszavak: Xerox printer fotó tudomány

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jobban fogy az asztali PC, mint tavaly ilyenkor

Szokatlan trendeket lehetett megfigyelni az asztali PC-k értékesítésében szeptember első négy hetében, a tanév első heteiben: jelentősen több asztali gép talált  gazdára mind az eMAG-nál, mind az Extreme Digitalnál, mint tavaly ilyenkor, és jelentősen nőtt az Apple-gépek forgalma is.

2021. október 5. 09:57

A Philips bővíti a hulladékcsökkentési szolgáltatás élvonalát

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti a következő mérföldkövet a márka fenntartható monitortechnológia felé vezető útján. A Philips monitors együttműködik a Closing the Looppal, a zöld beszerzési szolgáltatások globális szolgáltatójával és a TCO Developmenttel, a világ vezető IT fenntarthatósági tanúsítványa, a TCO Certified mögött álló szervezettel egy kísérleti projektben, amelynek célja a monitorhulladék fenntartható csökkentése. 

2021. október 2. 14:33

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Hibrid munkarendhez készített monitort a Samsung

A Samsung bemutatja legújabb különleges kijelzőmegoldását, a 24 colos S4 Monitort beépített webkamerával, amelyet a hibrid munkarendben dolgozók számára fejlesztett ki a vállalat. A kamerával, hangszórókkal és mikrofonnal felszerelt monitor egyéb kiegészítők nélkül is ideális megoldást jelent a videohívásokon való részvételre és a munkavégzésre.

2021. szeptember 16. 14:13

Becsengettek: milyen laptop kell az iskolatáskába?

A tanévkezdésnél idén a szülőknek arra is kell gondolniuk, hogy mit tehetnek egy esetleges újabb digitális vagy hibrid oktatás alkalmával. A világ megváltozott, már nem lehet többé csak a könyvekre és a füzetekre támaszkodni, a diákoknak digitális eszközökre is szükségük van. Egy laptop szakértő segítségével azt vettük végig, hogy milyen szempontok alapján érdemes vásárolni.

2021. szeptember 10. 19:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20