Erőszak internetes játék miatt

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 13. 07:29
Előfordulhat, hogy a játék valóban erőszakot szül, ám nem egészen úgy, ahogy azt pszichológusok, vagy játékosok elképzelték - olvasható a 1UP játék-hírportálon.
A mexikói Bruno Carson, aki a World of Warcraft elnevezésű közösségi szerepjátékban vett részt, nemrég jelentette a rendőrségnek, hogy három férfi betört a lakásába, baseballütőkkel összeverték, a számítógépét pedig szétverték. Az ok: Carson többször is "megölte" az egyik támadó feleségének "karakterét" a World of Warcraft játékban.

Ilyenkor a szóban forgó "karakter" feléled ugyan azon a helyen, ahol meghalt, ám vissza kell gyalogolnia a temetőtől "szellemformában", ami rendkívül unalmas és vereségérzetet keltő művelet. Ráadásul az "áldozat" csak csekélyke életerővel "támad fel", így újra és újra könnyen meg lehet ölni, elrontva a másik fél szórakozását.

Az ilyen és ehhez hasonló incidensek elkerülésére sokféle megoldás létezik, ám a hölgy férje azt választotta, hogy személyesen számol le az illetővel, miután az utóbbi volt olyan ostoba, hogy megadta a lakcímét, amikor a játékon belül őt, a "rosszindulatú" játékost felkeresték. Az eset példa arra, hogy az internet anonimitása a valóságban nem jelent mindig védelmet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38