A Yahoo bezárja online aukciós oldalát

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 10. 07:15
A mostanában nem túl sikeres Yahoo bejelentette, hogy bezárja a Yahoo Auctionst, ez már a második felszámolásra szánt szolgáltatás az elmúlt néhány hétben.
A http://auctions.yahoo.com/ címen elérhető oldal június 16-ig folyamatosan megszűnik. Az utolsó listázásokat június 3.-án fogadják, a legkésőbb 16.-án lehet vásárolni az oldalon. Fekete június lesz ez a Yahoonak, mivel nemrég jelentették be, hogy ugyanebben a hónapban a vállalat annak idején forradalmi elsőgenerációs fotómegosztó oldala is bezár. A Yahoo Auctions egyértelműen az eBay hatását mutatja, a hatalmas online aukciós rendszer folyamatosan terjeszkedik, és lassan elhalnak riválisai. A szárnyaló eBay azonban kezdi készpénzre váltani sikerét, nemrég jelentősen emelték listázási és egyéb díjaikat, hiszen lassan egyeduralkodóként megtehetik. Az eBay bevételeinek másik forrása a kapcsolt PayPal fizetőrendszer, mely külső oldalak számára is elérhető, de szintén forgalmi díjas. Tehát ha valaki az eBayen listáz egy árut, majd azért PayPallal fizetnek, dupla hasznot termel. Ezzel a gazdasági tömeggel és üzleti modellel képtelen volt felvenni a versenyt a Yahoo, és a vállalat nem is kecsegtet folytatással, közleményük szerint felhasználóikat más területeken szeretnék kiszolgálni.
Kulcsszavak: onlineszolg aukció Yahoo

Média ROVAT TOVÁBBI HÍREI

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás