Cherchez la Google

forrás Prim Online, 2007. május 10. 14:34
Lecserélte keresősőmotorját az Origo Kereső: az OK hátterében immár a népszerűségben verhetetlen Google áll.
Az Origo valamikor az AltaVista magyarosított verziójával, az AltaVizslával indította keresőszolgáltatását, a Google-t megelőzően pedig az OK-kereséseket a Yahoo keresőmotorja végezte.
A Google nem csak Amerikában, hanem a jelek szerint a „provinciákban” is borsot tör vetélytársai orra alá. Nem elég, hogy a Yahoo és a Microsoft orra elöl a közelmúltban sikerült megkaparintania a Double Click adserver felvásárlásának lehetőségét, ezúttal Magyarország leglátogatottab portálján, az Origon is felváltotta azt a keresőt, ami mögött korábban az egyik legnagyobb ellenfele, a Yahoo állt.

A T-Online a T-Mobile és a Google május 15-ére közös sajtótájékoztatót hirdetett meg, feltehetőleg ott jelentik be hivatalosan is, hogy a T-keresők mögött immár a Google-t kell keresni. Az eseményre Magyarországra érkezik Nikesh Arora, a Google európai működéséért felelős alelnöke is, hogy ő számoljon be a Google és a T-Csoport kibontakozó együttműködéséről. Bár elképzelhető, ám nem tartjuk valószínűnek, hogy Nikesh Arora jövő kedden többet árulna el a Prim Online-nak az esetleges magyarországi Google-fejlesztőközponttal kapcsolatos értesüléseiről (http://hirek.prim.hu/cikk/60358/) amit (igaz: cca. három héttel később) más forrásokból az Index és a Figyelő is megerősített.

Kulcsszavak: Google

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Mutatjuk hogyan válhatsz fejlesztővé!

Február 15-én lezárult a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezés határideje, de azoknak sem kell csüggednie, akik erről idén lemaradtak, hiszen számukra is számos lehetőség adódik arra, hogy kiszámítható és versenyképes karrierbe kezdjenek. Az egyik legbiztosabb választás ma a fejlesztői pálya, hiszen óriási hiány mutatkozik itthon programozókból, az EU egészét nézve pedig közel 700 ezer betöltetlen állás várja az IT szakembereket. De milyen lépéseken keresztül építhet valaki sikeres karriert programozóként? – Erre a kérdésre próbál válaszolni Laczkó Gábor, a Braining Hub IT oktatási centrum vezetője.

2020. február 18. 17:52

Új üzletágvezetőkkel erősít az SAP Magyarországon

Új szakmai vezetőket nevezett ki az SAP Hungary Kft. a szolgáltatási, tanácsadási üzleti terület, valamint a pénzügyi-biztosítási szektornak dedikált új üzletág élére.

2020. február 18. 16:27

A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

2020. február 18. 14:53

Európába érkezik a Samsung 2020 QLED 8K TV sorozata

A vállalat Máltán, a Samsung European Forumon bemutatta 2020-as, Európában elérhető televízióit és hangrendszereit. A kiállított készülékek között megtalálható a Q950TS QLED 8K TV csúcsmodell, valamint további 8K és 4K felbontású QLED televíziók, MicroLED és Lifestyle tévék, valamint soundbarok. 

2020. február 18. 13:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás