Cherchez la Google

forrás Prim Online, 2007. május 10. 14:34
Lecserélte keresősőmotorját az Origo Kereső: az OK hátterében immár a népszerűségben verhetetlen Google áll.
Az Origo valamikor az AltaVista magyarosított verziójával, az AltaVizslával indította keresőszolgáltatását, a Google-t megelőzően pedig az OK-kereséseket a Yahoo keresőmotorja végezte.
A Google nem csak Amerikában, hanem a jelek szerint a „provinciákban” is borsot tör vetélytársai orra alá. Nem elég, hogy a Yahoo és a Microsoft orra elöl a közelmúltban sikerült megkaparintania a Double Click adserver felvásárlásának lehetőségét, ezúttal Magyarország leglátogatottab portálján, az Origon is felváltotta azt a keresőt, ami mögött korábban az egyik legnagyobb ellenfele, a Yahoo állt.

A T-Online a T-Mobile és a Google május 15-ére közös sajtótájékoztatót hirdetett meg, feltehetőleg ott jelentik be hivatalosan is, hogy a T-keresők mögött immár a Google-t kell keresni. Az eseményre Magyarországra érkezik Nikesh Arora, a Google európai működéséért felelős alelnöke is, hogy ő számoljon be a Google és a T-Csoport kibontakozó együttműködéséről. Bár elképzelhető, ám nem tartjuk valószínűnek, hogy Nikesh Arora jövő kedden többet árulna el a Prim Online-nak az esetleges magyarországi Google-fejlesztőközponttal kapcsolatos értesüléseiről (http://hirek.prim.hu/cikk/60358/) amit (igaz: cca. három héttel később) más forrásokból az Index és a Figyelő is megerősített.

Kulcsszavak: Google

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Debrecenben is elérhető a Közlekedési Mobiljegy

Sikeresen elindítja a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a debreceni Közlekedési Mobiljegy szolgáltatását is, így már 7 megyei jogú városban, valamint a BKK, a GYSEV és a Volánbusz járatain érhető el applikáción keresztül a közösségi közlekedésben résztvevők számára a készpénzmentes, virológiai kockázatot csökkentő megoldás.  

2020. szeptember 30. 13:50

A HP innovatív megoldásokkal készül a hibrid munkavégzésre

A HP éves partnertalálkozóján, a HP Reinvent eseményen mutatta be legújabb készülékeit és szolgáltatásait, amelyekkel a felhasználók hatékonyabban végezhetik a munkájukat, kapcsolatban maradhatnak a partnereikkel és biztonságban tarthatják a személyes adataikat. 

2020. szeptember 30. 12:29

Együttműködési szándéknyilatkozott kötött a DJP és az EFISZ

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Veres Mihály, az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) vezetője és dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetője a digitalizáció különböző területein való jövőbeni együttműködésről, különös tekintettel a pénzügyi digitalizáció, a fintech és az Okos Város fejlesztésekre.

2020. szeptember 30. 10:56

Kettészakadt a munkaerőpiac: egyes állásokra akár 200-szoros is lehet a túljelentkezés

Kettészakadni látszik a magyar munkaerőpiac: bizonyos pozíciókra akár 200-szoros is lehet a túljelentkezés, míg IT-szakemberből, műszaki végzettségűekből vagy mérnökből továbbra is nagy hiány van. Megfelelő jelöltet viszont a mostani helyzetben is nehezen találnak a cégek. Ebben jelenthet hatalmas segítséget a mesterséges intelligencia, hiszen például egy HR feladatokra specializált chatbottal akár a toborzásra fordított költségek 45 százaléka is megspórolható – hívta fel a figyelmet Baltay Kristóf, a HR-tech megoldásokat fejlesztő ChatBoss Team ügyvezetője. 

2020. szeptember 30. 09:43

Ericsson Programozó Bajnokság 2020

Pörgesd fel az őszi hónapokat! Várunk Téged és barátaidat a 10. Ericsson Programozó Bajnokságon, ahol egy játékos kihíváson keresztül tehetitek próbára magatokat.

2020. szeptember 29. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07
online sportfogadás