Motorola mobiltelefonok mozifilm-lejátszással

Milkovits Gábor, 2007. május 10. 19:06
Ed Zander, a Motorola vezérigazgatója bejelentette, hogy cége olyan mobiltelefonokat hoz forgalomba, amelyek képesek lesznek memóriakártyáról teljes mozifilmek lejátszására.
A Szilícium-völgyben rendezett Software 2007 konferencián felszólaló Zander elmondta, hogy a jövő héten kedden mutatják be az első ilyen készüléket, amely másodpercenként 30 képkockás mozgóképeket tud lejátszani SD memóriakártyáról. A telefonokat először Európában dobják majd piacra, mivel a Motorola-vezér szerint itt fejlettebbek a harmadik generációs mobilhálózatok, mint a tengerentúlon. Az egyelőre nem derült ki, hogy a 3G és a filmlejátszó funkció összefügg-e egymással, vagyis, hogy a Motorola, a filmstúdiók és a mobilcégek terveznek-e filmletöltő szolgáltatást is beindítani a készülékekhez, legalább a jövőben. Zander szerint a memóriakártyás filmforgalmazás előtt komoly jövő áll, amit előmozdíthatnak a cég hamarosan bemutatásra kerülő mobiltelefonjai.

Ed Zander vezérigazgató a hétfői, részvényeseknek tartott éves értekezleten elmondta, hogy a gyártó számos Java technológiájú és 3G mobilt jelentet meg a közeljövőben. A világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója meglehetősen kiábrándító első negyedévről volt kénytelen nemrég beszámolni, és a gyenge eladásokat a vállalat részben azzal magyarázza, hogy kevés harmadik generációs készülék szerepel kínálatában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59