Magyar a legjobb európai webkettes oldalak között

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 12. 07:22
A musorajanlo.hu személyre szabott online programmagazin bekerült a spanyolországi Startup 2.0 verseny elődöntőjébe, a leginnovatívabb európai közösségi webszolgáltatások közé.
A versenyre csaknem 300 webkettes - a felhasználók aktivitásán alapuló - honlap nevezett, köztük 10 magyar. A szakmai bizottság határozata, illetve az interneten leadott szavazatok alapján 15 jutott a madridi elődöntőbe, ahol a fejlesztők 5 percben mutathatták be projektjeiket csütörtök délután.

A prezentációt és a honlapot neves szakértőkből álló nemzetközi zsűri értékelte, és a közönség is szavazhatott a helyszínen. Az így előállt rangsor első öt helyezettje jutott a május 24-i döntőbe, amelynek helyszíne a bilbaói Guggenheim múzeum. Ott mindenki 15 percet kap majd, és a zsűri dönt a végső sorrendről, a három dobogós csapat pedig más értékes nyeremények mellett továbbképzésen vehet részt a Cambridge-i Judge üzleti főiskolán.

A magyar továbbjutó, a musorajanlo.hu mesterséges intelligenciával foglalkozó fejlesztői dolgozták ki a PIE (Personalized Internet Environment, azaz személyre szabott internet) technológiát. A honlap - az első kísérleti alkalmazás – a felhasználó ízlése szerint elemzi a tévécsatornák kínálatát, és műsorokat ajánl. A tanulékony szolgáltatás emellett megjegyzi a felhasználói preferenciák változását és módosítja a javaslatot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26
online sportfogadás