Magyar a legjobb európai webkettes oldalak között

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 12. 07:22
A musorajanlo.hu személyre szabott online programmagazin bekerült a spanyolországi Startup 2.0 verseny elődöntőjébe, a leginnovatívabb európai közösségi webszolgáltatások közé.
A versenyre csaknem 300 webkettes - a felhasználók aktivitásán alapuló - honlap nevezett, köztük 10 magyar. A szakmai bizottság határozata, illetve az interneten leadott szavazatok alapján 15 jutott a madridi elődöntőbe, ahol a fejlesztők 5 percben mutathatták be projektjeiket csütörtök délután.

A prezentációt és a honlapot neves szakértőkből álló nemzetközi zsűri értékelte, és a közönség is szavazhatott a helyszínen. Az így előállt rangsor első öt helyezettje jutott a május 24-i döntőbe, amelynek helyszíne a bilbaói Guggenheim múzeum. Ott mindenki 15 percet kap majd, és a zsűri dönt a végső sorrendről, a három dobogós csapat pedig más értékes nyeremények mellett továbbképzésen vehet részt a Cambridge-i Judge üzleti főiskolán.

A magyar továbbjutó, a musorajanlo.hu mesterséges intelligenciával foglalkozó fejlesztői dolgozták ki a PIE (Personalized Internet Environment, azaz személyre szabott internet) technológiát. A honlap - az első kísérleti alkalmazás – a felhasználó ízlése szerint elemzi a tévécsatornák kínálatát, és műsorokat ajánl. A tanulékony szolgáltatás emellett megjegyzi a felhasználói preferenciák változását és módosítja a javaslatot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás