Új bíró, halasztás az Oracle-SAP perben

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 13. 21:27
A két vállalat perében a bíró váratlan fordulattal kijelentette, hogy személye összeférhetetlen az üggyel, így elhalasztották a meghallgatásokat is.
Az Oracle idén március 27.-én perelte be nagy riválisát, szerintük a SAP egészen a kémkedésig elment tisztességtelen üzleti gyakorlatában. A most esedékes meghallgatáson azonban olyan dolog történt, amire egyik fél sem számított, Maxine M. Chesney bíró a területileg illetékes szövetségi bíróság bírája bejelentette, hogy nem tartja magát alkalmasnak a per vezetésére. Maga a bírói összeférhetetlenség nem túl gyakori, de éppenséggel nem is különösebben ritka, gondoljunk csak a Clinton éra Microsoft kontra Egyesült Államok perére, ám szinte minden esetben valamelyik fél kezdeményezi új bíró kinevezését. Chesney magától jutott erre a következtetésre, és mivel döntését eddig nem indokolta meg, és erre nem is kötelezhető nyilvánosan, lehet, hogy sosem derül ki, mi áll a háttérben. Az új bíró személyének kiválasztása, valamint amíg  felkészül a perre, és áttanulmányozza a minden bizonnyal több ezer oldalra rúgó anyagot, komoly késedelmet jelent a per menetében. Eddig sem az Oracle, sem a SAP nem kommentálta hivatalosan az eseményeket.
Kulcsszavak: Oracle SAP jog

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39