Új bíró, halasztás az Oracle-SAP perben

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 13. 21:27
A két vállalat perében a bíró váratlan fordulattal kijelentette, hogy személye összeférhetetlen az üggyel, így elhalasztották a meghallgatásokat is.
Az Oracle idén március 27.-én perelte be nagy riválisát, szerintük a SAP egészen a kémkedésig elment tisztességtelen üzleti gyakorlatában. A most esedékes meghallgatáson azonban olyan dolog történt, amire egyik fél sem számított, Maxine M. Chesney bíró a területileg illetékes szövetségi bíróság bírája bejelentette, hogy nem tartja magát alkalmasnak a per vezetésére. Maga a bírói összeférhetetlenség nem túl gyakori, de éppenséggel nem is különösebben ritka, gondoljunk csak a Clinton éra Microsoft kontra Egyesült Államok perére, ám szinte minden esetben valamelyik fél kezdeményezi új bíró kinevezését. Chesney magától jutott erre a következtetésre, és mivel döntését eddig nem indokolta meg, és erre nem is kötelezhető nyilvánosan, lehet, hogy sosem derül ki, mi áll a háttérben. Az új bíró személyének kiválasztása, valamint amíg  felkészül a perre, és áttanulmányozza a minden bizonnyal több ezer oldalra rúgó anyagot, komoly késedelmet jelent a per menetében. Eddig sem az Oracle, sem a SAP nem kommentálta hivatalosan az eseményeket.
Kulcsszavak: Oracle SAP jog

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

2023. március 31. 17:28

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08