Meghekkelt Vista DreamScene funkció

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 14. 10:30
Külföldi magazinok arról számoltak be, hogy pár napja olyan crack terjed az interneten, amelynek segítségével minden Vista-verzión futtatható az úgynevezett DreamScene extra-funkció.
Néhány ügyeskedő hackernek sikerült feltörnie a legdrágább Vistába épített DreamScene névre keresztelt alkalmazást, amely az animált háttérképek megjelenítésére szolgál. A szoftver tehát alkalmas arra, hogy például egy kellemes hangulatot keltő vízesést varázsoljon a képernyőnkre annak teljes pompájában, ám ebben a kiváltságban csupán az Ultimate Edition felhasználóit részesíti a redmondi vállalat, amely egyben a legdrágább Vista-verzió is. Az újonnan terjedésnek indult crack-nek köszönhetően azonban akár a Home Basic-en is futtatható a program, a manipulált DLL-fájlokhoz pedig egy rövid használati utasítást is mellékeltek a hackerek.
Mindazoknak viszont, akik megtalálják az interneten az illető törést, tudniuk kell, hogy ennek használata jogtalan. Egy egyszerű és teljesen legális alternatíva lehet azonban az animált háttérképek futtatására a VLC Media Player legújabb változata, amelyet bárki ingyenesen letölthet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás