Tartósabb Panasonic képszenzor

Milkovits Gábor, 2007. május 15. 11:07
A Matsushita (Panasonic) olyan képszenzort fejlesztett ki digitális fényképezőgépekhez, amely szervetlen anyagokból készült, és ezért jóval ellenállóbb és tartósabb a jelenlegi megoldásoknál.
A hagyományos érzékelők csipekbe ágyazott polimer mikro-lencséket, illetve három alapszínes (RGB), festett színszűrőket tartalmaznak. Mindezek az összetevők egyrészt törékenyek, másrészt pedig rendkívül érzékenyek a napfényre, illetve a hőmérséklet változására. Az új MOS szenzor ezzel szemben fotonos színszűrőkkel, valamint digitális mikro-lencsékkel van ellátva, amelyek ráadásul rendkívül tartós, szervetlen alapanyagokból készültek. A Panasonic szerint az új képérzékelő akár 20 évig is ki lehet téve közvetlen napsugárzásnak anélkül, hogy károsodás érné.

A japán gyártó a forgalmazással, illetve az első ilyen tartós szenzorral felszerelt fényképezőgép megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem közölt konkrétumokat.
Kulcsszavak: Matsushita Panasonic kamera

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39