A digitalizáció esélyt ad az új médiapolitikára

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 16. 09:15
Új médiapolitikára van szükség, erre pedig esélyt és ürügyet szolgáltat a digitalizáció - hangoztatta Sarkady Ildikó, a Miniszterelnöki Hivatal illetékes főtanácsadója a Média Hungary konferencián kedden, Tihanyban.
A parlamentben június 18-án lehet a digitális műsorszórást szabályozó törvény végszavazása, szeptemberben pedig véglegesítheti a kormány a digitális átállás stratégiáját, így ez év végéig "megkíséreljük létrehozni Magyarország új média-alaptörvényét" - mondta. A főtanácsadó megjegyezte: az új szabályozásban "jelentős mértékben csökken" az állam médiapiaci szerepvállalása, ám megmarad például a közszolgálat pozícióinak erősítése terén. Kijelentette, a digitális műsorszórás "remélhetőleg 2008 elején elindul", így a jövő évi olimpiát és labdarúgó Európa-bajnokságot már ezzel a módszerrel is követhetik a nézők.

Szavai szerint médiatörténeti pillanat az új szabályozás megszületés, nem utolsó sorában amiatt, mert tíz esztendeje több olyan területet is kétharmados többséggel rendezendőnek nyilvánítottak, amely az alkotmányból levezetve ezt nem igényelte volna.

Sarkady Ildikó szólt arról is, hogy az elmúlt egy évtized tapasztalati alapján "elkülönült, önálló szabályozást igényelnek" az egyes területek; említést tett például egy leendő "köz- és hírszolgáltatási törvényről".
Kulcsszavak: média hírközlés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás