Átalakított univerzális Google kereső

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 17. 20:32
A Google a tegnapi napon lerántotta a leplet az új funkciókkal kibővített keresőjéről. A változtatás lényege, hogy ezután egy oldalon jelennek meg a különböző kategóriákba tartozó találatok.
Marissa Mayer, a keresőóriás online szolgáltatási részlegének vezetője bemutatta a Google Universal Search-öt, melynek kifejlesztésén két éven keresztül dolgoztak a cég mérnökei. Az univerzális kereső abban hoz újat, hogy alapmódban a keresések eredményeként ezentúl már nem csupán weboldalak jelennek meg, hanem képek, videók, valamint hírek és könyvinformációk is. Ez azt jelenti, hogy ha az internetezők egy témával kapcsolatosan például fotókat illetve videókat is meg szeretnének tekinteni, akkor nem kell külön kiválasztaniuk a megfelelő kategóriákat, hanem egy oldalon megkapják ezeket.

Marissa elmondta még, hogy a Universal Search egyelőre csak angol nyelven elérhető, és hogy teljes átállásig még el kell telnie egy kis időnek, azonban a keresőcég időközben folyamatosan tökéletesíteni fogja a szolgáltatást.
Kulcsszavak: Google kereső

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40