A böngészők közül a Firefoxot frissítik a leginkább

Milkovits Gábor, 2007. május 17. 21:41
A Secunia szoftverbiztonsági cég adatai szerint a legnagyobb felhasználói bázissal rendelkező böngészőprogram közül a Firefoxot frissítik a legnagyobb arányban a felhasználók.
A Secunia felmérése alapján a Firefox 2.0 böngészőhöz a felhasználók mindössze 5,19%-a nem tölti le rendszeresen a biztonsági frissítéseket, míg az Internet Explorer 6 esetében ez az arány 9,61, az Opera 9.x-nél pedig 11,96%. A Microsoft Internet Explorer 7 ugyanakkor csak kevéssel marad el a Firefox mögött a frissítetlen példányok 5,4%-os mértékével. Szakértők szerint a fenti számadatok egyike sem meglepő, hiszen az IE6-felhasználók többsége egyszerűen a számítógépére előre telepített böngészőt használja, míg a Firefoxot tudatosan választják, és így nyilván jobban oda is figyelnek arra, hogy milyen szoftvert alkalmaznak, beleértve annak biztonságosságát is. Fontos szempont az is, hogy a Firefox a böngészőablakból egyszerűen és azonnal frissíthető, és nem kell hozzá külön egy komplett kódcsomagot letölteni. Az IE7-et szintén abból adódóan frissítik a régebbi verziónál lelkiismeretesebben, hogy a legtöbben nem új Vista PC-vel, hanem tudatos letöltéssel jutottak a szoftverhez. Az Opera esetében már nehezebb a válasz, de egyrészt talán itt is igaz lehet az, hogy sokan előre telepített programként jutnak hozzá, az IE6-tal ellentétben pedig nincs rossz híre biztonsági szempontból, így nem is érzik olyan sürgetőnek a frissítést.

A Secunia felmérése arra is rámutat, hogy a böngészők a leginkább frissített szoftverek közé tartoznak, ami azt jelenti, hogy a fenti arányok az összes alkalmazáséhoz képest jónak mondhatók. Az összes vizsgált számítógépes szoftver közül viszont 28% volt az olyan program, amely nem volt kellőképpen frissítve.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás