Jó évet zárt a British Telecom

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 18. 08:11
Jó eredményekkel zárta üzleti évét a British Telecom, nyeresége a várakozásoknak megfelelően nőtt. A társaságnál csütörtökön azt is bejelentették, hogy a széles sávú szolgáltatások piacán átvették a vezetést a Virgin Mediától.
Az adózott eredmény az elemzők várakozásaival összhangban 477 millió font volt a márciussal zárult, utolsó üzleti negyedévben, 11 százalékkal több az egy évvel korábbi 431 milliónál. A bevétel 3 százalékkal 5,29 milliárdra nőtt. A márciussal végződött üzleti év egészében az adózott eredmény 84 százalékkal 2,85 milliárd fontra, a bevétel 3,7 százalékkal 20,2 milliárd fontra nőtt.

A BT-nél azt is bejelentették, hogy 2,5 milliárd font értékben részvény-visszavásárlási programot indítanak, az akció két éven belül zárul.

A többi távközlési céghez hasonlóan a BT-nél is csökkent a hagyományos vezetékes üzletágban a bevétel, 3 százalékkal, jelentősen nőtt viszont a széles sávú szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. A bevétel ebben az üzletágban 28 százalékkal emelkedett.

A vállalat a továbbiakban is számít eredményének és bevételének javulására, elsősorban a vállalati széles sávú internet- és információ technológiai szolgáltatások bővülésének köszönhetően.
Kulcsszavak: +céginfo BT

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39