A fiatal nők neteznek a legtöbbet Nagy-Britanniában

Milkovits Gábor, 2007. május 18. 12:04
A Nielsen/NetRatings felmérése szerint a 18-34 év közötti fiatal nők interneteznek a legtöbbet Nagy-Britanniában, ők adva az online népesség 18%-át a szigetországban.
Szintén ők azok, akik átlagban a legtöbbet böngészik a világhálót, 27%-kal több időt töltve ezzel, mint férfitársaik. És ha mindez még nem lenne elegendő a kialakult sztereotípiák lerombolásához, a felmérésből az is kiderül, hogy a férfiak közül az 50 év felettiek a legaktívabb internet-felhasználók. Az eredmény meglepő lehet a legtöbb olvasó számára, hiszen a közvélekedés szerint a világhálót mindenütt a technológiai ismeretekkel is rendelkező, fiatal férfiak használják a legtöbbet.

Alex Burmaster, a Nielsen/NetRatings elemzője szerint a fenti számok azt bizonyítják, hogy mennyire része lett hétköznapjainknak az internet. A korai időszaktól eltérően a fejlett országokban mára gyakorlatilag mindenki internetezik, márpedig a legtöbbet nyilvánvalóan azok használják a világhálót, akiknek erre a legtöbb idejük van, vagyis a családjuk miatt többet otthon tartózkodó nők, illetve az aktívabb nyugdíjasok. A felhasználói csoportok változását jól jelzi, hogy a Forrester Research szerint Amerikában tavaly több ruhát értékesítettek a világhálón, mint számítógépet vagy a kategóriába tartozó más eszközt és alkatrészt.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Progmatic Academy üzletrészt vásárol a Kulcs-Soft

A napokban került aláírásra az a szándéknyilatkozat, melynek értelmében a Kulcs-Soft Nyrt. 12%-os üzletrészt kíván szerezni a Progmatic Academy Korlátolt Felelősségű Társaságban. A vállalat hazai és nemzetközi szinten az egyik legdinamikusabban fejlődő intenzív, gyakorlatorientált szoftverfejlesztő képzési irányt képviseli, enyhítendő az általános munkaerőhiányt az informatikai szektorban.

2020. február 26. 17:51

Spíler Extra országos lefedettséggel a Telenortól

UEFA Bajnokok Ligája, La Liga, Premier League, FA-Kupa, SEHA Liga: február 25-től elérhető a Telenor MyTV online tévészolgáltatásában a Spíler2 csatorna HD minőségben, valamint mobiloperátorként országos lefedettséggel az elsők között a sporttartalmak széles kínálatát nyújtó Spíler Extra applikáció, nem csak Telenor ügyfeleknek.

2020. február 26. 16:29

Öt év alatt versenyképesebbé válhat a magyar gazdaság

A vállalatok és az ország gazdasági szempontból életképes jövője szorosan összefügg a szakképzett és motivált dolgozók megfelelő szűrésével és alkalmazásával. Viszont a legfrissebb kutatások alapján ma Magyarországon több, mint 40 százalék feletti a közepes- és nagyvállalatok fluktuációja, vagyis ötévente a teljes munkaerő bázis lecserélődik. A jelenség hátterére magyarázatot adhat, hogy a jelenleg felvett munkaerő 80 százaléka nem megfelelően kerül kiválasztásra.

2020. február 26. 13:20

F1-es csapattal írt alá támogatói szerződést a Casio

A Casio bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította hivatalos támogatói szerződését a Forma 1-ben szereplő Scuderia Alpha Tauri csapattal, korábbi nevén a Scudeira Toro Rosso-val. A japán óragyártó és a versenycsapat közötti együttműködésnek köszönhetően tovább folytatódhat a Casio Edifice órák nemzetközi ismertségének növelése. A szponzori támogatás a „Sebesség és intelligencia” koncepció keretében valósul meg. 

2020. február 26. 11:42

A chatbot a cégvezető legjobb barátja

Employer branding, onboarding, HR-applikációk – divatos és gyakran puffogtatott kifejezések nem csak a toborzók és kommunikációs szakemberek, de a cégvezetők körében is. Mindeközben kevés vállalatot jellemez tudatosság a HR-stratégiát, a toborzásra fordított erőforrásokat és a járulékos költségeket tekintve, holott egy új kolléga kiválasztása átlagosan 50 napba és közel 1,2 millió forintba kerül a cégeknek. A kihívás és a verseny óriási, de a technológia ebben is partner: mesterséges intelligenciával a toborzásra fordított idő és a költségek is jelentősen csökkenthetők, így minden cégnek érdemes újragondolnia a hagyományos kiválasztási folyamatokat és eszközöket.

2020. február 26. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás