A fiatal nők neteznek a legtöbbet Nagy-Britanniában

Milkovits Gábor, 2007. május 18. 12:04
A Nielsen/NetRatings felmérése szerint a 18-34 év közötti fiatal nők interneteznek a legtöbbet Nagy-Britanniában, ők adva az online népesség 18%-át a szigetországban.
Szintén ők azok, akik átlagban a legtöbbet böngészik a világhálót, 27%-kal több időt töltve ezzel, mint férfitársaik. És ha mindez még nem lenne elegendő a kialakult sztereotípiák lerombolásához, a felmérésből az is kiderül, hogy a férfiak közül az 50 év felettiek a legaktívabb internet-felhasználók. Az eredmény meglepő lehet a legtöbb olvasó számára, hiszen a közvélekedés szerint a világhálót mindenütt a technológiai ismeretekkel is rendelkező, fiatal férfiak használják a legtöbbet.

Alex Burmaster, a Nielsen/NetRatings elemzője szerint a fenti számok azt bizonyítják, hogy mennyire része lett hétköznapjainknak az internet. A korai időszaktól eltérően a fejlett országokban mára gyakorlatilag mindenki internetezik, márpedig a legtöbbet nyilvánvalóan azok használják a világhálót, akiknek erre a legtöbb idejük van, vagyis a családjuk miatt többet otthon tartózkodó nők, illetve az aktívabb nyugdíjasok. A felhasználói csoportok változását jól jelzi, hogy a Forrester Research szerint Amerikában tavaly több ruhát értékesítettek a világhálón, mint számítógépet vagy a kategóriába tartozó más eszközt és alkatrészt.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Alienware megacélozza gamereknek szánt gépeit

Az Alienware 2021-től együttműködik az NVIDIA-val és az AMD-vel, hogy még gyorsabb és nagyobb teljesítményű megoldásokat kínáljon a játékosoknak és a tervezőknek. Emellett a vállalat az év elején bemutatta legújabb játékosoknak szánt modelljeit.

2021. január 23. 10:21

Szegeden nyitotta meg legújabb üzletét a DIGI

A DIGI a régióban az elmúlt 10 év során fokozatosan végrehajtott technológiai beruházásokkal összhangban, előfizetői kényelmét és érdekeit szem előtt tartva a Szeged Plázában nyitotta meg legújabb üzletét.

2021. január 22. 16:37

Új Dell monitorok a hatékony munkakörnyezetért

Ahogy egyre több vállalat tér át a hibrid munkavégzési modellre, úgy lesznek fontosabbak az olyan technológiák, amelyek munkahelytől és munkakörtől függetlenül segítik az alkalmazottak együttműködését. A dolgozók a tartalomkészítőktől és mérnököktől kezdve az adatelemzőkig és marketingszakemberekig mindannyian azt a tökéletes munkakörnyezetet keresik, amelyben a leghatékonyabban tudnak dolgozni. A Dell a legújabb üzleti monitoraival pont ezt a célt tűzte ki: magasabb szintre emelik a munkavégzést és az alkalmazottak hatékonyságát.

2021. január 22. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás