Kitiltja az Xbox Live-ról a csalókat a Microsoft

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 20. 18:40
A Microsoft kitiltja az Xbox Live-ról azon felhasználókat, akik módosításokat eszközöltek Xbox 360-as konzoljaikon annak érdekében, hogy a kalózjátékok is fussanak azon.
A redmondi konszern lecsap az ügyeskedőkre, és megakadályozza azon Live-tagok rendszerhez való hozzáférését, akik felülírták a játékgép DVD-meghajtójának Firmware-kódját. Általában a konzoltulajdonosok azért szánják rá magukat az efféle változtatásokra, hogy a crackelt game-eket is elindítsák a készüléken, ám mostantól mindezen felhasználókat szankcionálja a Microsoft. Abban az esetben tehát, ha egy ilyen módosított gépről csatlakozik valaki az Xbox Live-ra, egy hibaüzenetet kap, és onnantól kezdve soha többé nem csatlakozhat a meghekkelt konzollal a rendszerre. A tiltás természetesen csak a szóban forgó készülékre vonatkozik, nem pedig az Account-ra. Egy másik, módosításokon át nem esett konzolról újból bejelentkezhet majd a korábban már csaláson kapott tag ugyanazzal a felhasználónévvel.

A Microsoft képviselőinek elmondása szerint vállalatuk így akar fellépni a csalókkal szemben, és így szeretnék visszaszorítani a kalózjátékok terjedését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás