Kitiltja az Xbox Live-ról a csalókat a Microsoft

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 20. 18:40
A Microsoft kitiltja az Xbox Live-ról azon felhasználókat, akik módosításokat eszközöltek Xbox 360-as konzoljaikon annak érdekében, hogy a kalózjátékok is fussanak azon.
A redmondi konszern lecsap az ügyeskedőkre, és megakadályozza azon Live-tagok rendszerhez való hozzáférését, akik felülírták a játékgép DVD-meghajtójának Firmware-kódját. Általában a konzoltulajdonosok azért szánják rá magukat az efféle változtatásokra, hogy a crackelt game-eket is elindítsák a készüléken, ám mostantól mindezen felhasználókat szankcionálja a Microsoft. Abban az esetben tehát, ha egy ilyen módosított gépről csatlakozik valaki az Xbox Live-ra, egy hibaüzenetet kap, és onnantól kezdve soha többé nem csatlakozhat a meghekkelt konzollal a rendszerre. A tiltás természetesen csak a szóban forgó készülékre vonatkozik, nem pedig az Account-ra. Egy másik, módosításokon át nem esett konzolról újból bejelentkezhet majd a korábban már csaláson kapott tag ugyanazzal a felhasználónévvel.

A Microsoft képviselőinek elmondása szerint vállalatuk így akar fellépni a csalókkal szemben, és így szeretnék visszaszorítani a kalózjátékok terjedését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás