Az oroszok keresik a beszállás lehetőségét a Deutsche Telekomba

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 21. 09:02
Miközben a Magyar Telekom (MT) fő részvényese, a Deutsche Telekom (DT) komoly munkaügyi válságot él át, a német sajtó arról cikkezik, hogy az oroszok, nevezetesen a Sistema nevű vegyes profilú konszern valamilyen egyesülést szeretne a DT-vel. Már tavaly ősszel felvetették részesedésszerzési elképzelésüket a DT-ban, idén áprilisban pedig azt cáfolta a Sistema, hogy valaha is érdeklődött volna a Deutsche Telekomnak a Magyar Telekomban meglévő, többségi részesedése iránt.
A német Handelsblatt szerint azonban a Sistema - elismerve, hogy jelenleg a DT nehéz időszakot él át - továbbra is keresi egy nagy stratégiai szövetség létrehozásának lehetőségét a német távközlési óriással, mert az úgymond mindkét félnek "a legjobb megoldás lenne". Egy nagy közös fellépés a világ összes piacán előnyöket hozna számukra - érvelnek.

A német szövetségi kormányzat a DT részvények harmadát tartja kézben, számára igencsak elképzelhetetlen, hogy az orosz vállalkozás jelentősebb - korábban 25 százalékról cikkeztek - tőkerészesedéssel szállna be a német vállalatba. A Sistema mindazonáltal nem jelentéktelen szereplő a távközlési piacon, Oroszországban: hozzá tartozik a vezető orosz mobilszolgáltató, az MTS több mint 58 ügyféllel, valamint két helyi vezetékes szolgáltató is.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

Új értékesítési vezető a Schneider Electricnél

Hadobás Tibort nevezték ki a Schneider Electric ipari automatizációért felelős magyarországi értékesítési vezetőjének. A 27 éve a vállalatnál dolgozó szakember új pozíciójában gépgyártó, rendszerintegrátor és végfelhasználói területekért felel majd. 

2023. május 30. 12:41

760 milliárd forintos keret a hazai digitalizációs fejlesztésekre

Több mint 760 milliárd Ft támogatás lesz elérhető a 2021-27. között a DIMOP Pluszból digitalizációs fejlesztésekre Magyarországon. A szupergyors Internet Program (SZIP) folytatásaként indul a Gigabit Magyarország Program.

2023. május 30. 11:24

ABB Decoded podcast: Segítség a globális vízhiány-válság megoldásához

Az ABB technológiai podcastjának, az ABB Decodednek legújabb epizódja a globális vízhiány problémájával foglalkozik, továbbá azzal, hogy a ma rendelkezésre álló technológia miként segíthet a válságos helyzet megoldásában. Az idei, 2023-as Víz Világnapján az ENSZ "A változás felgyorsítása a víz- és szennyvízkezelési válság megoldása érdekében" címmel vízügyi programot indított, megállapítva, hogy 2,2 milliárd ember nem jut hozzá megfelelően kezelt ivóvízhez, és több mint 4,2 milliárd ember számára nem érhető el a biztonságos szennyvízelvezetés. A szennyvíz megdöbbentő hányada, közel 80 százaléka mindenfajta tisztítás vagy újrahasznosítás nélkül kerül vissza az ökoszisztémába. 

2023. május 30. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01