Hackerbotrány az iPhone körül

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 21. 09:16
Zuhanórepülésbe kezdett az Apple amerikai informatikai cég részvényeinek árfolyama egy hamis e-mail miatt, miszerint hónapokat csúszik a nagy érdeklődéssel várt iPhone mobiltelefon megjelenése.
Huncut ismeretlenek bejutottak az Apple belső levelezőrendszerébe, és a vállalatvezetés nevében tájékoztatták a munkatársakat, hogy csak októberben kerül a piacra az iPhone, és az új Mac operációs rendszer is késik.

Az informatikai óriáscég soha nem jelentette be hivatalosan, hogy mikor mutatják be az első Apple-mobilt, amely a várakozások szerint gyökeresen átformálja a mobiltelefóniát. Szakmai körökben mindenki azzal számol, hogy a készülék júniusban már kapható lesz az amerikai boltokban.

A tévlevél után nem sokkal később újabb céges körlevél indult. Ebben a vezetés leszögezte, hogy az előző e-mail hamisítvány volt. Az álhír addigra viszont már megjelent a hiteles forrásnak tartott Engadget technológiai blogon és alaposan megráncigálta az Apple-árfolyamot.

A részvény a publikációtól számított hét percen belül három százalékot esett, ami 2,8 milliárd dollárral (több mint 360 milliárd forinttal) csökkentette a cég tőzsdei értékét. A papír csak akkor tért magához, amikor a PR-osztálya akcióba lendült és mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy a hír kacsa.

A The Washington Post című amerikai napilap pénteki számában megjelent beszámoló szerint a szerdán történt eset jól mutatja, hogy "az iPhone körül keltett legenyhébb negatív hírverés is óriási pánikot tud kelteni a Wall Streeten."

Az Apple szóvivője csütörtökön újra megerősítette, hogy a kérdéses e-mail hamisítvány. Arról nem nyilatkozott, hogy a vállalaton belül keresik-e a felelősöket.
Kulcsszavak: mobiltelefon Apple

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38