Hackerbotrány az iPhone körül

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 21. 09:16
Zuhanórepülésbe kezdett az Apple amerikai informatikai cég részvényeinek árfolyama egy hamis e-mail miatt, miszerint hónapokat csúszik a nagy érdeklődéssel várt iPhone mobiltelefon megjelenése.
Huncut ismeretlenek bejutottak az Apple belső levelezőrendszerébe, és a vállalatvezetés nevében tájékoztatták a munkatársakat, hogy csak októberben kerül a piacra az iPhone, és az új Mac operációs rendszer is késik.

Az informatikai óriáscég soha nem jelentette be hivatalosan, hogy mikor mutatják be az első Apple-mobilt, amely a várakozások szerint gyökeresen átformálja a mobiltelefóniát. Szakmai körökben mindenki azzal számol, hogy a készülék júniusban már kapható lesz az amerikai boltokban.

A tévlevél után nem sokkal később újabb céges körlevél indult. Ebben a vezetés leszögezte, hogy az előző e-mail hamisítvány volt. Az álhír addigra viszont már megjelent a hiteles forrásnak tartott Engadget technológiai blogon és alaposan megráncigálta az Apple-árfolyamot.

A részvény a publikációtól számított hét percen belül három százalékot esett, ami 2,8 milliárd dollárral (több mint 360 milliárd forinttal) csökkentette a cég tőzsdei értékét. A papír csak akkor tért magához, amikor a PR-osztálya akcióba lendült és mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy a hír kacsa.

A The Washington Post című amerikai napilap pénteki számában megjelent beszámoló szerint a szerdán történt eset jól mutatja, hogy "az iPhone körül keltett legenyhébb negatív hírverés is óriási pánikot tud kelteni a Wall Streeten."

Az Apple szóvivője csütörtökön újra megerősítette, hogy a kérdéses e-mail hamisítvány. Arról nem nyilatkozott, hogy a vállalaton belül keresik-e a felelősöket.
Kulcsszavak: mobiltelefon Apple

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hazaérni csak oda lehet, ahol megértenek

Egymás megértését, az odafigyelés fontosságát, a szeretet és az empátia jelentőségét hangosítja ki a Telekom idei karácsonyi kampánya, melynek központi eleme egy nemzetközi alkotói koprodukcióban elkészült reklámfilm. Karácsonykor a szeretteink társaságára vágyunk, akikhez akkor igazán jó megérkezni, ha tudjuk, hogy körükben valódi figyelmet kapunk. A Telekom a kampány kísérőzenéjeként némi humorral fűszerezve újraértelmezte az „Ó szép fenyő” kezdetű népszerű karácsonyi dalt.

2023. december 1. 13:00

Megjelent a legfrissebb, immár 25. Ericsson Mobility Report

Az év végére 5-ből 1 mobilelőfizetés már az 5G technológiát használja majd a világban, vagyis a számos piacon továbbra is érezhető gazdasági és geopolitikai nehézségek ellenére töretlenül terjed a legújabb hálózati generáció – derül ki az Ericsson Mobility Report legfrissebb, 2023 novemberi kiadásából

2023. november 30. 14:40

HONOR: Az olyan hajlítható készülékek, mint a Magic V2 az okostelefonok jövője

Abu-Dzabiban, a Fortune Global Forum 2023-on Dr. Ray Guo, a HONOR marketingigazgatója beszélt az okos készülékek jövőjéről. Egyéb vállalati vezetőkkel tárgyalta az intelligens világ jövőképét, kitérve a hajlítható eszközök népszerűségére, a mesterséges intelligenciára és a szemkímélő technológiákra – amikben mind úttörő a vállalat.

2023. november 29. 17:34

Így szerzik be a karácsonyi ajándékokat a magyarok

A Yettel friss országos kutatása szerint idén tízből négy magyar fogyasztó többnyire online tervezi beszerezni a karácsonyi ajándékokat, és közel ugyanennyien szívesen használnak ehhez alkalmazásokat is. A megkérdezettek több mint fele tudatosan keresi a kuponokat, kedvezményeket; egy tízezer forintos vásárlás esetén ezer forint engedményt sokan már jó ajánlatnak tartanak. Az ajándékvadászatban most a mobiltársaság is segít: a Yettel alkalmazásban meglepetés kedvezményekkel vár mindenkit. 

2023. november 26. 15:23

Tippek divat appokhoz a HONOR-tól

Már nagyban dübörög az ősz, és bár vannak melegebb napok, célszerű egyre inkább az őszi és téli ruhatárunkat elővenni, illetve felfrissíteni. Ehhez kifejezetten hasznosak tudnak lenni különböző alkalmazások, hogy ne csak jól nézzünk ki, hanem mindezt tudatosan és költséghatékonyan tehessük meg. Erre a célra ajánl most 5 új appot a HONOR!

2023. november 25. 12:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04