Elegendő sávszélesség a teljes iTunes katalógus letöltéséhez 60 másodperc alatt

forrás Prim Online, 2007. május 21. 17:11
Az IBM ma egyidejűleg indította útjára a valaha készített leggyorsabb mikroprocesszort és kiemelkedően nagy teljesítményű új szerverét, amely a lapka előnyeinek kihasználásával átütő eredményeket kínál az energiamegtakarítás és a virtualizációs technológiák használata terén. Az új szerver az első olyan berendezés, amely képes az üzleti és műszaki teljesítményt jelző mind a négy nagyobb teljesítményteszt-sebességrekordjának beállítására.
A 4,7 gigahertzes, kétmagos Power6 processzor sebessége kétszerese az előző generációs Power5-nek, miközben körülbelül ugyanannyi energiára van szükség a működéséhez és a hűtéséhez. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók az új processzor használatával vagy 100 százalékkal növelhetik a rendszer teljesítményét, vagy azt, hogy gyakorlatilag a felére csökkenthetik az áramfelhasználást.

A Power6 lapka processzorteljesítményével - 300 gigabájt/másodperccel - a teljes iTunes katalógus 60 másodperc alatt letölthető volna. Az új szerver azonban messze többet kínál, mint nyers teljesítményt: ez a világ leghatékonyabb középkategóriás konszolidációs berendezése. Speciális hardver- és szoftverelemeket tartalmaz, amelyekkel úgy használható, mintha egyetlen házban számos virtuális szerver lenne elhelyezve. Az új géppel évente akár 100 ezer dollárt is meg lehet takarítani az energiaköltségekből. Az IBM a berendezést a kevésbé hatékony szerverekkel rendelkező ügyfeleknek szánja.

Az új IBM System p 570 szerverbe épített Power6 processzor számos iparági „első helyezéssel” dicsekedhet:

  • Ez a legelső UNIX mikroprocesszor, amely képes hardverből decimális lebegőpontos aritmetikai műveleteket végezni. Ez hatalmas előny a bonyolult adózási, pénzügyi és ERP-programokat használó vállalatok számára.
  • A Power6 processzor az IBM 65 nanométeres technológiájával készült.
  • Fele végrehajtási idő, vagy az energiafelhasználás mérséklődik jelentősen.
  • Az alacsony feszültségű műveleteket nem támogató áramköröket saját „tápegységsínekre” elkülönítve az IBM jelentős mértékben csökkenteni tudta a lapka többi részének áramfelvételét.
  • A processzor akár 50 százalékkal is képes csökkenteni az energiafelhasználást úgy, hogy ez minimális hatással van a teljesítményre.

Az IBM a Power6 lapkát a System p és System i szervercsaládokban tervezi bemutatni.

A Power6 Live Partition Mobility funkciónak elkeresztelt technológia - amely még béta-állapotban van, de amelynek általános megjelentetését még ebben az évben tervezi a cég - lehetővé teszi, hogy a vásárlók az aktív virtualizált partíciókat átmeneti felfüggesztés nélkül helyezhessék át. Így a rendszergazdák egyfajta cseppfolyós, alakítható erőforrásként gondolhatnak a szerverek nagy csoportjaira, és nem kell az egyes gépekre speciális célú, különálló entitásokként koncentrálni.

A szolgáltatások frontján az IBM Global Technology Services olyan új implementációs, migrációs és felmérési szolgáltatás-termékek bevezetését jelentette be, amelyek segíthetik az új Power6 processzoros System p szerverrendszerek megtervezésének, megvalósításának és éles környezetbe integrálásának lerövidítését.
Kulcsszavak: processzor IBM

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

A Kingston Technology vezeti a 2022-es rangsort a viszonteladói SSD-piacon

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy 2022-ben SSD-piaci részesedés szempontjából az első helyen végzett a viszonteladói szegmensben. Bár az előző évhez képest csökkent a kliens SSD-k iránti kereslet, a végfelhasználói piacon tapasztalt folyamatos árcsökkenés következtében kialakult rugalmasság és diverzifikáció fenntartotta az egészséges keresletet a Kingston kiváló minőségű SSD-megoldásai iránt. 2022-ben a Kingston az új NV2 kliens NVMe meghajtóval bővítette portfólióját, valamint konzol- és PC-gamerek számára ideális hűtőbordás modellel frissítette a díjnyertes Kingston FURY Renegade SSD-t.

2023. március 23. 19:27

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48