Elegendő sávszélesség a teljes iTunes katalógus letöltéséhez 60 másodperc alatt

forrás Prim Online, 2007. május 21. 17:11
Az IBM ma egyidejűleg indította útjára a valaha készített leggyorsabb mikroprocesszort és kiemelkedően nagy teljesítményű új szerverét, amely a lapka előnyeinek kihasználásával átütő eredményeket kínál az energiamegtakarítás és a virtualizációs technológiák használata terén. Az új szerver az első olyan berendezés, amely képes az üzleti és műszaki teljesítményt jelző mind a négy nagyobb teljesítményteszt-sebességrekordjának beállítására.
A 4,7 gigahertzes, kétmagos Power6 processzor sebessége kétszerese az előző generációs Power5-nek, miközben körülbelül ugyanannyi energiára van szükség a működéséhez és a hűtéséhez. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók az új processzor használatával vagy 100 százalékkal növelhetik a rendszer teljesítményét, vagy azt, hogy gyakorlatilag a felére csökkenthetik az áramfelhasználást.

A Power6 lapka processzorteljesítményével - 300 gigabájt/másodperccel - a teljes iTunes katalógus 60 másodperc alatt letölthető volna. Az új szerver azonban messze többet kínál, mint nyers teljesítményt: ez a világ leghatékonyabb középkategóriás konszolidációs berendezése. Speciális hardver- és szoftverelemeket tartalmaz, amelyekkel úgy használható, mintha egyetlen házban számos virtuális szerver lenne elhelyezve. Az új géppel évente akár 100 ezer dollárt is meg lehet takarítani az energiaköltségekből. Az IBM a berendezést a kevésbé hatékony szerverekkel rendelkező ügyfeleknek szánja.

Az új IBM System p 570 szerverbe épített Power6 processzor számos iparági „első helyezéssel” dicsekedhet:

  • Ez a legelső UNIX mikroprocesszor, amely képes hardverből decimális lebegőpontos aritmetikai műveleteket végezni. Ez hatalmas előny a bonyolult adózási, pénzügyi és ERP-programokat használó vállalatok számára.
  • A Power6 processzor az IBM 65 nanométeres technológiájával készült.
  • Fele végrehajtási idő, vagy az energiafelhasználás mérséklődik jelentősen.
  • Az alacsony feszültségű műveleteket nem támogató áramköröket saját „tápegységsínekre” elkülönítve az IBM jelentős mértékben csökkenteni tudta a lapka többi részének áramfelvételét.
  • A processzor akár 50 százalékkal is képes csökkenteni az energiafelhasználást úgy, hogy ez minimális hatással van a teljesítményre.

Az IBM a Power6 lapkát a System p és System i szervercsaládokban tervezi bemutatni.

A Power6 Live Partition Mobility funkciónak elkeresztelt technológia - amely még béta-állapotban van, de amelynek általános megjelentetését még ebben az évben tervezi a cég - lehetővé teszi, hogy a vásárlók az aktív virtualizált partíciókat átmeneti felfüggesztés nélkül helyezhessék át. Így a rendszergazdák egyfajta cseppfolyós, alakítható erőforrásként gondolhatnak a szerverek nagy csoportjaira, és nem kell az egyes gépekre speciális célú, különálló entitásokként koncentrálni.

A szolgáltatások frontján az IBM Global Technology Services olyan új implementációs, migrációs és felmérési szolgáltatás-termékek bevezetését jelentette be, amelyek segíthetik az új Power6 processzoros System p szerverrendszerek megtervezésének, megvalósításának és éles környezetbe integrálásának lerövidítését.
Kulcsszavak: processzor IBM

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztonságos internet napja: valós félelem a lehallgatás és az adathalászat

„Főszerepben a biztonság!” – ez is lehetne a jelszava a következő egy hétnek. Január 28-a az adatvédelem nemzetközi napja, míg február 7-e a biztonságos internet napja. Hogy miért van szükség ezekre? Az Unicef adatai szerint minden nap több, mint 175.000 gyerek megy fel az internetre életében először. Ahogy a határok egyre jobban elmosódnak az online és az offline világ között, egyre nagyobb feladat, hogy törekedjünk a biztonságra.

2023. február 3. 12:41

Egy vállalat ma már nem csak a saját biztonságáért felel

Egyre magasabb a vállalatok digitalizációs fejlettségi szintje, ami egyúttal azt is jelenti, hogy egyre jobban ki vannak téve olyan kiberbiztonsági támadásoknak, amelyek érzékeny adataikat veszélyeztethetik. A technológiai megoldásokat nyújtó cégek már jó ideje foglalkoznak nem csak termékfejlesztéseik, de egész ellátási láncuk kiberbiztonságával, amellyel nem csak saját, de ügyfeleik biztonságát is védik, és jó példával járnak elöl a piacon. 

2023. február 2. 16:57

Interaktív kiállításon ismerhetők meg a különböző iparágaknak szánt LG készülékek

Az LG Electronics (LG) a barcelonai Integrated Systems Europe (ISE) 2023 kiállításon mutatja be a csúcstechnológiát képviselő digitáliskijelző-megoldásainak teljes portfólióját, beleértve a LED, a Micro LED és az átlátszó OLED kijelzőket is. A készülékeket több digitalizált térben tárják a közönség elé, bemutatva a különböző iparágak – többek között a kiskereskedelem, a vállalati szféra, az oktatás és a vendéglátóipar – számára kínálkozó felhasználási lehetőségeket és alkalmazásokat.

2023. február 1. 16:58

Érkezik a Samsung első mini-LED technológiával felszerelt gaming monitorja

A Samsung Electronics bejelentette az Odyssey Neo G7 (modellnév: G70NC), a vállalat első sík, Mini-LED modelljének globális bevezetését, amely új formavilággal bővíti az Odyssey termékcsaládot. Az új monitor nagyméretű képernyővel rendelkezik, amely tervezésének köszönhetően átfogóbb látványvilágot és részleteket biztosít a játékosok számára, és élethű képminőséggel repíti el őket a játékok világába. 

2023. január 30. 16:36

Kiszivárogtak az orosz Yandex keresőmotor forráskódjai

Egy korábbi alkalmazott kiszivárogtatta a világ 4. legnagyobb keresőmotorjának forráskódjait, köztük annak 1922 rangsorolási tényezőjét. Feltételezések szerint politikai indokok vezethették a kiszivárogtatót.

2023. január 30. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46