Következő generációs Unisys szerverek többmagos Intel processzorokkal

Széll Zoltán, 2007. május 21. 17:38
A Unisys Corporation bevezette a többmagos Intel Xeon processzor alapú, a ClearPath családba tartozó mainframe-osztályú vállalati szerverek következő generációját. Az új modellek az első mérföldkövet jelentik a Unisys terveiben, amelyek szerint közös platformarchitektúrát vezet be a fejlett Intel processzor technológiához minden Unisys vállalati szerverben.
Az új ClearPath Dorado Model 400 és Libra Model 400 szerver sorozat támogatja a Unisys OS 2000 és MCP működési környezetek legfejlettebb változatát. Ezeket az új változatokat az Intel vagy saját processzortechnológiát használó ClearPath rendszerekhez optimalizálták. Mind a két működési környezet támogatja a teljes kompatibilitást a korábbi CMOS processzor alapú ClearPath rendszerekhez írt szoftverekkel.

A Unisys víziója szerint a következő generációs szerverarchitektúra az első a piacon, amely mind a négy fő operációsrendszer-környezetet - Microsoft Windows, Linux, Unisys OS 2200 és MCP - támogatja és egyidejűleg futhatnak ugyanabban a rendszerben, egy-egy virtuális partícióban. A Unisys integrálta a virtualizációt és a felügyeleti képességeket, amely lehetővé teszi a szervererőforrások dinamikus elosztását.

Az új Unisys vállalati szerverek a többmagos Intel  Xeon processzorokon alapulnak, amelyek a valós idejű infrastruktúra (RTI) kulcs komponensei.

A két új ClearPath Dorado 400 sorozatú modell - 420 és 430 - kétmagos Intel Xeon 7100 sorozatú processzorokat használ. Az új Dorado modellek mainframe-osztályú teljesítményt biztosítanak a tranzakciók kezelése terén az ügyfél-számítógépekkel, valamint hasonló biztonsági és rendelkezésre állással is rendelkeznek. A Model 430 jellemzője egy olyan képesség, amely a feldolgozási teljesítmény bizonyos összegét engedi meg az ügyfelekkel.

A ClearPath Libra Model 400 az első Unisys mainframe rendszer, amely a négymagos Intel Xeon 5300 sorozatú processzorokon alapul. Ennek teljesítménye a korábbi egymagos Intel Xeon processzorokon alapuló Libra Model 300 rendszer több mint kétszerese. Az új Libra Model 400 elődjénél jobban bővíthető és az ügyfeleket segíti a terhelések dinamikus kezelésében. Ezek a képességek az ügyfél-számítógépnek megengedi a teljesítmény igényekben jelentkező váratlan csúcsok kiegyenlítését.

Az alap ClearPath Dorado Model 400 sorozat induló ára szoftverrel együtt 200 000 dollár. A ClearPath Libra Model 400 alapmodell ára egy bizonyos teljesítményhez, szintén 200 000 dollár, de ez a konfiguráció számos opciót tartalmaz. Ezek nélkül a belépőszintű Libra Model 400 konfiguráció ára csak 32 000 dollár.  
Kulcsszavak: szerver Unisys

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cyber Signals: egyre több kibertámadás éri a sporteseményeket és helyszíneiket

A sport– és szórakoztató rendezvények gördülékenyebb és kényelmesebb lebonyolításához egyre több digitális szolgáltatást vesznek igénybe a helyszínt biztosító intézmények és a szervezők. Emiatt megnőtt a háttérinfrastruktúrák sérülékenysége, kedvező célpontot kínálva a kiberbűnözőknek. A Cyber Signals ötödik kiadása arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen sokrétű kiberbiztonsági előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a rendezést vállaló intézmények infrastruktúrája mellett a sportolók, sportszövetségek és szponzorok, valamint a rendezvényeket látogató közönség adatai védve legyenek a kibertámadásoktól.

2023. szeptember 25. 20:48

A magyar vállalkozások háromnegyede megbukna az adatbiztonsági megfelelésen

Az informatika az életünk alapvető eszköze, amely a mindennapjainkban és az üzleti világban is meghatározó szerepet játszik. Ennek tudatában azt gondolhatnánk, hogy az IT menedzsment jelenleg minden vállalkozás életében az egyik legfontosabb prioritás. Ennek ellenére a legtöbb hazai cégvezető még 2023-ban is figyelmen kívül hagyja azt, hogy cége milyen informatikai megoldásokat használ. 

2023. szeptember 25. 15:51

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

5 tipp a produktivitásért a Samsung Galaxy Tab S9 szériával

Az egyetemi évek mozgalmasak és élvezetesek, miközben rendkívül intenzív és feszített tempót diktálnak, különösen a vizsgaidőszakban. Kihívást jelenthet az állandó egyensúlyozás az egyetemi feladatok, a társas összejövetelek, hobbik, szakmai gyakorlat és akár a munka között. Az új Samsung Galaxy Tab S9 széria ötvözi a táblagépek könnyű hordozhatóságát és a laptopok erőteljes teljesítményét, így akkor is szárnyalhat a kreativitásod és dolgozhatsz iskolai projekteken, ha éppen úton vagy. 

2023. szeptember 21. 17:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59