Új notebookok a 2 éves Lenovótól

Kovács Attila, 2007. május 22. 14:33
A Lenovo mai sajtótájékoztatóján Gottlieb István, a hazai leányvállalat vezérigazgatója adott tájékoztatást a most 2 éves világcég legújabb híreiről, illetve Bíró Szilárd mutatta be a most és a közeljövőben megjelenő új notebook gépeket (R61, T61, X61).
Az elmúlt induló időszakban minden negyedév nyereséges volt, a termékpaletta kiszélesedett: megalakult a Lenovo consumer üzletága. Ez év végén professzionális munkaállomásokkal fog a kínai gyártó megjelenni. Gottlieb külön kiemelte, hogy az áttérésnél, a Lenovo image miatt egyetlen ügyfelet sem veszítettek Magyarországon. Kiemelte, a Lenovo, amely a jövő évi pekingi olimpia számítástechnikai eszközeinek fő beszállítója, megnyerte az olimpiai fáklyára kiírt 300 résztvevős pályázatot, és így a cég "Ígéret felhője" nevű olimpiai fáklyáját 20 országon át fogják ezrek futva vinni, amíg az 2008. augusztus 8-án végül a pekingi olimpiai stadionba ér. Bejelentette továbbá, hogy a Lenovo a Forma-1 autóversenyeken a Williams istállót támogatja, ami többek között 300 Lenovo asztali PC és 140 laptop használatát jelenti.

Már megjelent a mindössze 1,3 kilós X61 típusú notebook, amely új chipsettel rendelkezik, kétféle Vista operációs rendszerrel, és maximálisan 160 gigabájtos merevlemezzel, illetve max. 12 órás működést biztosító akkuval is rendelhető.

Május 31-én kerül piacra kétféle, széles képernyős új Lenovo notebook, az R61, illetve T61. Ezek a gépeka cég számos újítását tartalmazzák, pl. az LCD biztonsági házat (L CD roll cage), a hőmérséklet által menedzselt hűtési rendszert, a továbbfejlesztett vezeték nélküli kapcsolatot (UltraConnect II), az egyedi akkumulátorvezérlést (BatteryStretch), valamint a legújabb Lenovo3000 N200 15,4 inch-es széles képernyős modelljénél olyan iparági első megoldást, mint az Intel Centrino Pro technológia, amely a korábbiaknál erősebbé, gyorsabbá és nagyobb teljesítményűvé teszi ezeket a ThinkPad gépeket. További technikai újdonságok: a gépeknél az ATI grafikus eszközeiről az nVidia eszközeire állt át a Lenovo, a notebookok minden portját BIOS-ból tiltani lehet, bizonyos modellekbe be fogják építeni az Intel Turbo Memory technológiát, más modellek beépített kamerával jelennek meg, bevezetik az USB vezeték nélküli változatának számító Ultra Wide Band lehetőséget.
Kulcsszavak: notebook Lenovo

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új switchekkel pörög fel a megfigyelési piac

A biztonsági kamera technológiák fejlődését követően a PoE switchek is fontos szerepet játszanak a megfigyelő rendszerek telepítésében. A switch kialakítás területén piacvezető Zyxel kifejezetten erre az igényre válaszolva alkotta meg a GS1350 PoW switch sorozatát. A portok változatos számának és a magas teljesítmény tartaléknak köszönhetően eszközeikkel akár úgy is könnyedén működtethetők a biztonsági kamera hálózatok, hogy egyszerre minden port csatlakoztatva van.

2023. június 8. 18:55

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39