Új notebookok a 2 éves Lenovótól

Kovács Attila, 2007. május 22. 14:33
A Lenovo mai sajtótájékoztatóján Gottlieb István, a hazai leányvállalat vezérigazgatója adott tájékoztatást a most 2 éves világcég legújabb híreiről, illetve Bíró Szilárd mutatta be a most és a közeljövőben megjelenő új notebook gépeket (R61, T61, X61).
Az elmúlt induló időszakban minden negyedév nyereséges volt, a termékpaletta kiszélesedett: megalakult a Lenovo consumer üzletága. Ez év végén professzionális munkaállomásokkal fog a kínai gyártó megjelenni. Gottlieb külön kiemelte, hogy az áttérésnél, a Lenovo image miatt egyetlen ügyfelet sem veszítettek Magyarországon. Kiemelte, a Lenovo, amely a jövő évi pekingi olimpia számítástechnikai eszközeinek fő beszállítója, megnyerte az olimpiai fáklyára kiírt 300 résztvevős pályázatot, és így a cég "Ígéret felhője" nevű olimpiai fáklyáját 20 országon át fogják ezrek futva vinni, amíg az 2008. augusztus 8-án végül a pekingi olimpiai stadionba ér. Bejelentette továbbá, hogy a Lenovo a Forma-1 autóversenyeken a Williams istállót támogatja, ami többek között 300 Lenovo asztali PC és 140 laptop használatát jelenti.

Már megjelent a mindössze 1,3 kilós X61 típusú notebook, amely új chipsettel rendelkezik, kétféle Vista operációs rendszerrel, és maximálisan 160 gigabájtos merevlemezzel, illetve max. 12 órás működést biztosító akkuval is rendelhető.

Május 31-én kerül piacra kétféle, széles képernyős új Lenovo notebook, az R61, illetve T61. Ezek a gépeka cég számos újítását tartalmazzák, pl. az LCD biztonsági házat (L CD roll cage), a hőmérséklet által menedzselt hűtési rendszert, a továbbfejlesztett vezeték nélküli kapcsolatot (UltraConnect II), az egyedi akkumulátorvezérlést (BatteryStretch), valamint a legújabb Lenovo3000 N200 15,4 inch-es széles képernyős modelljénél olyan iparági első megoldást, mint az Intel Centrino Pro technológia, amely a korábbiaknál erősebbé, gyorsabbá és nagyobb teljesítményűvé teszi ezeket a ThinkPad gépeket. További technikai újdonságok: a gépeknél az ATI grafikus eszközeiről az nVidia eszközeire állt át a Lenovo, a notebookok minden portját BIOS-ból tiltani lehet, bizonyos modellekbe be fogják építeni az Intel Turbo Memory technológiát, más modellek beépített kamerával jelennek meg, bevezetik az USB vezeték nélküli változatának számító Ultra Wide Band lehetőséget.
Kulcsszavak: notebook Lenovo

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

5 tipp a produktivitásért a Samsung Galaxy Tab S9 szériával

Az egyetemi évek mozgalmasak és élvezetesek, miközben rendkívül intenzív és feszített tempót diktálnak, különösen a vizsgaidőszakban. Kihívást jelenthet az állandó egyensúlyozás az egyetemi feladatok, a társas összejövetelek, hobbik, szakmai gyakorlat és akár a munka között. Az új Samsung Galaxy Tab S9 széria ötvözi a táblagépek könnyű hordozhatóságát és a laptopok erőteljes teljesítményét, így akkor is szárnyalhat a kreativitásod és dolgozhatsz iskolai projekteken, ha éppen úton vagy. 

2023. szeptember 21. 17:19

Megkezdte működését a Kyndryl Alapítvány a helyi közösségek fejlődéséért

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója szeptember 18-án elindította a Kyndryl Alapítványt. Az alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat majd, amelyek kritikus társadalmi problémákra keresnek megoldásokat. A Kyndryl Alapítvány a vállalat globális vállalati jószolgálati programját terjeszti ki, és jelzi, hogy a Kyndryl elkötelezett a pozitív társadalmi szerepvállalás mellett, összhangban az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival.

2023. szeptember 21. 14:18

5G alapú kísérleti projekten dolgozik együtt a Vodafone és a Bosch

5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Vodafone Magyarország és a magyarországi Robert Bosch Kft., hogy a többek között autóipari technológiák és szolgáltatások vezető beszállítójaként működő vállalat a járműfejlesztés, valamint a vezetéstámogató rendszerek terén is hasznosítsa az 5G hozzáadott értékét. Az októberben induló, 8 hónapon át tartó kísérleti projekthez a Vodafone biztosítja az 5G priváthálózatot a Bosch Gyömrői úti telephelyén, a begyűjtött telemetrikai adatok pedig a jövőben megreformálhatják az autóipari validációs teszteket.

2023. szeptember 21. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59