Külön is kapható lesz a Samsung flash SSD laptopokhoz

Milkovits Gábor, 2007. május 22. 19:33
A Samsung szerződött kereskedőkön keresztül a számítógépgyártók mellett vállalati ügyfeleinek is elkezdi árusítani NAND flash-alapú, noteszgépekbe való szilárdtest-lemez háttértár eszközét.
A 32 GB-os Samsung SSD-vel ezentúl a cégek lecserélhetik laptopállományuk merevlemezes meghajtóit, amihez a Samsunggal szerződött kereskedők olyan szolgáltatást is kínálnak, amellyel díjmentesen átmásolják a winchesterek adatállományát az új eszközre. Mindez nem lesz olcsó: a brit Insight például 350 fontért (kb. 127 ezer Ft) kínálja majd a Samsung SSD-ket.

Nem véletlen, hogy a dél-koreai gyártó először a vállalati ügyfeleknek forgalmazza szilárdtest-lemez meghajtóját, a magas ár mellett ugyanis a mindössze 32 GB-os kapacitás sem kedvez túlságosan a hétköznapi felhasználóknak. A Samsung ugyan hamarosan piacra dob egy 64 GB-os verziót is, ám a nyilvánvaló előnyök a gyors adatkezelés, a csendesség, az energiatakarékosság, az üzembiztosság és a tartósság terén egyelőre a vállalatok számára igazán előnyösek, illetve megfizethetők.
Kulcsszavak: tároló Samsung

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Home office kérdés: lapostévé vagy projektor?

A háztartások egyre jobban felfedezik, a vállalkozások viszont kevéssé élvezik a projektorok nyújtotta vizuális élményeket. Ennek megfelelően a home office terjedése felemásan hatott a gyártók bevételeire. Pedig a projektor egy bizonyos képméret felett üzleti felhasználás esetében is ár-érték arányt nézve egyértelműen olcsóbb megoldás a modern televízió készülékeknél.

2020. november 26. 12:21

Újabb jelentős 5G-hálózat kiépítésében vesz részt az Ericsson a régióban

Az Ericsson és a távközlési infrastruktúra nagykereskedelemmel foglalkozó CETIN ötéves szerződést írt alá az 5G csehországi kialakításáról. A szerződés értelmében a CETIN hálózatának modernizációjához az Ericsson szállítja a szükséges eszközöket, így a meglevő, hagyományos hálózatot gyors és nagykapacitású 5G hálózattá alakítják át. 

2020. november 25. 19:10

A Check Point Software cyber-biztonsági előjelzései 2021-re

Még több COVID-19 támadás, kártékony programok és cyber-konfliktusok, az 5G és az IoT terjedésével kapcsolatos új veszélyek – a következő 12 hónapban ezek vezetik a szervezetek biztonsági programjának toplistáját.

2020. november 25. 12:10

Egységes automatizációval állhat talpra az ipar

Évente mintegy 20-30 milliárd dollárt költenek az ipari felhasználók az automatizációs rendszereik szervizelésére, karbantartására, azonban ennek az összegnek a túlnyomó többsége megtakarítható lenne, ha egységes automatizálási megoldásokat alkalmaznának – állapítja meg az ARC Advisory Group elemzése. 

2020. november 25. 09:37

Biztonságos munkavégzés a home office idején

Az adatvédelmi piacon október vége óta érhető el  a hazai fejlesztésű Mydata Protect szoftvercsalád, ami védelmet és teljesítményoptimalizálást biztosít a home office-ban dolgozók nemcsak céges, de privát számítógépein is. A szoftver mindhárom tagja a járványhelyzet okozta otthoni munkavégzés során felmerülő informatikai problémákra kínál megoldást a vállalati szegmensben. A Mydata Protect Security Kft. a digitális oktatásra kényszerülő pedagógusok számára díjmentesen biztosítja a terméket.

2020. november 24. 09:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás