Felzárkóztató frissítés az Office 2003-hoz, javítás a Windows Installerhez

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 22. 22:25
A most kiadott jelentős méretű frissítés az Office 2007-ben alkalmazott fájlformátumokkal ismerteti meg a 2003-as változatot, ezek használata a szoftver biztonsági szintjét is növeli, a Windows Installer pedig megbízhatósági javítást kapott.
A nem csekély, 27,1 MB méretű frissítés többfunkciós csomag. Elsődleges feladata, hogy a legnépszerűbb alkalmazások, a Word, az Excel és a PowerPoint fájlkezelését kibővítse. Éppen ezért hivatalosan kompatibilitási frissítés néven fut a csomag, mely nem csak az újabb formátumok megnyitását teszi lehetővé, de azokban történő mentésre is képessé teszi az Office 2003-at. Az elképzelés lényege, hogy az Office 2007 magasabb biztonsági szintű fájlformáit a korábbi változatban is bevezesse, ezzel azok terjedését is elősegíti. Az új megoldások képesek a manipulált állományok megszűrésére, ezáltal számos támadástól megvédhetik gépünket, az pedig könnyen belátható előny, hogy a például Word 2007 típusú .doc állományokat az Office 2003-mal is megnyithatjuk, illetve ilyeneket magunk is készíthetünk. A telepítés feltétele a Windows és az Office 2003 naprakész frissített változatának futtatása. A szoftverek telepítéséért felelős Windows Installer (MSI) is frissítésen esik át, egy 1,2 MB-os javítás formájában. A csomag célja a korábban észlelt szoftverfrissítés közbeni problémák kiküszöbölése, telepítése ajánlott, a Microsoft a kiemelt frissítések közé sorolta.
Kulcsszavak: security Windows Office

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligenciára épülő számítástechnikai erőmű

A Huawei a Connect 2019 innovációs kiállítás keretében, Sanghajban mutatta be legújabb fejlesztéseit.  Az idei rendezvény témája a „Fejlett Intelligencia” volt, célja pedig egy nyitott, együttműködő, közös platform létrehozása a felhasználók és partnerek számára, amelyben mindannyian felfedezhetik az intelligens jövő új lehetőségeit. 

2019. szeptember 20. 16:42

Új forgalmazói partnere van a Sophosnak

A Sophos forgalmazói megállapodást írt alá a RelNettel. A biztonsági ágazat és channel szolgáltatások szakértője a Sophos biztonsági megoldásait terjeszti Magyarországon. A RelNet a Sophos megoldásainak teljes választékát terjeszteni fogja, beleértve az endpoint biztonsággal, a titkosítással és adatvesztés elleni védelemmel (Data Loss Prevention, DLP), a web és email védelemmel, a vezetéknélküli és mobil biztonsággal, egységesített veszélyforrás menedzsmenttel (Unified Threat Management, UTM) kapcsolatos termékeit és következő generációs tűzfalát is.

2019. szeptember 20. 11:55

A HP a V4 Future Sports Festivalon mutatja be legújabb OMEN gaming eszközeit

 A HP az OMEN termékek széles kínálatát mutatja be szeptember 21-én és 22-én a V4 Future Sports Festivalon. A kilátogató játékosok megismerhetik az OMEN 15 és OMEN X 17 laptopokat, amelyek a Tempest hűtési technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képesek és az új OMEN Desktop asztali gépet, amely minden elemében játékosoknak készült. A vállalat emellett olyan kiegészítőket mutat be, mint például az OMEN Photon vezeték nélküli egér, amely könnyedén személyre szabható és Proaktív Vezeték nélküli Technológiájával 0,2 ms-os válaszidőre képes. A HP ezek mellett bemutatja a játékosoknak OMEN kijelzőit is, köztük a 32 colos vagy 27 colos monitorait NVIDIA® G-SYNC® technológiával. 

2019. szeptember 19. 14:17

Vírushelyzetkép a mobil-világban

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében. Az elemzés tanulságai szerint az iOS operációs rendszerben észlelt sebezhetőségek és a platformot támadó rosszindulatú programok száma nőtt az előző időszakhoz képest, míg az Android esetében a bejelentett biztonsági rések száma ugyan csökkent, a kritikus hibák száma viszont emelkedett.

2019. szeptember 19. 11:30

Új minősítés: szemkímélő kijelző

Komoly elismerésben részesültek az LG OLED paneljei: a kijelzők teljesítették a független minősítési eljárások globális vezető vállalata, a német TÜV Rheinland szigorú feltételeit, így kiérdemelték a szervezet „szemkímélő kijelző” minősítését.

 

2019. szeptember 18. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás