Hajlékony Philips és Sony képernyők

Széll Zoltán, 2007. május 28. 14:35

A hajlékony képernyők és egyéb hajlékony kijelzőmegoldások (e-papír) mostanában jelennek meg a piacon, és lassan megkezdik hódító útjukat. Egyre több neves gyártó - köztük a Philips és Sony - mutat és vezet be egyre fejlettebb ilyen képernyőket (OLED és ún. e-papír technológiát).

Az LG.Philips most mutatta be 14,1 hüvelykes hajlékony képernyőjét, amely 4096 szín megjelenítésére képes. Egy másik vállalat - a Nempotec - egy nappal az LG. Philips mutatott be egy hasonló képernyőt.

A Sony a múlt héten mutatott be a világon elsőként egy olyan hajlékony szerves LED (OLED) képernyőt, amely már 16,7 millió színt képes megjeleníteni. A jelenleg kapható, OLED technológiát használó képernyők csak néhány ezer szín megjelenítésére alkalmasak. A Samsung és az LG Philips már szállít a piacra OLED képernyőket, de ezek mindössze 262 000, illetve 16 000 színt képesek megjeleníteni.

A Sony képernyő mindössze 0,3 mm vastag, mivel az OLED-eknek saját fényforrásuk van (nem igényelnek hátsó megvilágítást) és a gyártók nagyon vékony alaplemezeket képesek gyártani. A Sony OLED képernyő átlója 64 mm, felbontása 160x120 képpont, kontraszthányadosa 1000:1.

Sajnos nem várható, hogy ezek rugalmas OLED képernyők az e-papírt rövid időn belül helyettesítsék. Az OLED képernyők a kép megtartásához energiát igényelnek, míg az e-papír megjelenítők csak a képek cseréjéhez használnak villamos energiát. Ezért az e-papír alapú eszközök sokkal kevesebb energiát igényelnek, mint az OLED képernyők.

Kulcsszavak: újdonság Sony Philips

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fullon pörög a Kingston új KC600 SSD-je

Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta az asztali PC és notebook-feladatokhoz tervezett, 2,5″-os KC600 SSD-t, amely teljes kapacitás-kihasználtsággal növeli a számítógépek teljesítményét. A KC600 meghajtót gyors reagálásra optimalizálták, rendkívüli indulási, betöltési és átviteli sebességgel. Komplett biztonsági csomaggal, azon belül 256 bites AES-XTS hardveralapú titkosítással, TCG Opal 2.0 és eDrive megoldásokkal védi a felhasználói adatokat. 

2019. október 22. 16:40

A WiFi 6 technológiával az iskolák valódi digitális előnyre tehetnek szert

A Zyxel bejelentette legújabb  WiFi 6 (11ax) hozzáférési pont (AP) sorozatának megjelenését, amelyet az osztálytermekben és egyéb magas sűrűségű környezetben fellépő hálózati túlterhelés feloldására terveztek.

2019. október 22. 09:06

Mesterséges intelligencia alkalmazása a kis- és közepes vállalkozásokért

Egy magyar szoftverfejlesztő cég világszerte élen jár a gyártó-, logisztikai- és kereskedelmi szoftvermegoldások fejlesztésében. Legújabb áttörésük, hogy a piacon elsőként alkalmazzák gyártási rendszerekben a genetikus algoritmus alapú mesterséges intelligenciát, melynek köszönhetően a kis- és közepes vállalkozások az adott folyamatra fordított időt és költségeket legalább 30-40 százalékkal tudják csökkenteni. 

2019. október 21. 13:27

Aktuális témákkal bővült a Neumann Társaság ingyenesen letölthető kiberbiztonsági tankönyve

Ingyenesen letölthető a Neumann Társaság honlapjáról a Neumann Társaság kifejezetten átlagfelhasználóknak szánt stílusban megírt IT biztonsági tankönyvének aktualizált kiadása, amelyből már az is kiderül, hogy miként lehet felismerni a DeepFake technológiával készített hamis videókat, vagy mire kell vigyáznia a gyerekeknek a népszerű TikTok közösségi szolgáltatás használatakor, de még abban is segítséget nyújt, hogyan kell megóvni digitális eszközeinket, ha azokat otthonunktól távol, például szállodában vagy étteremben használjuk.

2019. október 21. 11:58

Magyarországi notebookpiaci trendek

Négy éve még 120-150 ezer forintért, idén azonban már átlagosan 223 ezer forintos bruttó áron választottak noteszgépeket a vásárlók a Notebook.hu-nál - ami mintegy 23 ezer forinttal magasabb a hazai átlagnál. Érdekesség, hogy jelenleg a gamer készülékek népszerűsége hajtja előre a legjobban a magyar piacot. A tizedik generációs Intel Core processzorok megjelenésével a szupervékony kivitelű, de munkaállomás teljesítményét kínáló típusok terén is bővülésre számít a kereskedő.

2019. október 21. 10:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás