Letölthető a kéklézeres lemezeket is támogató Nero Linux 3

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 28. 17:22

A németországi Nero cég képviselői bejelentették, hogy elkészültek a kéklézeres korongok írására is alkalmas szoftverük 3-as verziójával, amely máris letölthető az internetről.

A Nero Linux 3 névre keresztelt alkalmazás immár a nyílt forráskódú Linux-környezetben is megírja a Blu-ray, illetve HD DVD lemezeket. A 26 nyelven elérhető szoftver felülete is némi ráncfelvarráson esett át, így az igencsak felhasználóbarát 3-as verzió már a Nero Burning ROM 7-es interfészét idézi. A cég bejelentése szerint a Nero Linux 3 támogatja többek között az Ubuntu 5.10, Fedora 4, SuSE Linux 10.0, Debian GNU/Linux 3.1, valamint Red Hat Enterprise Linux 4 disztribúciókat, és egy másik újdonság még az előző verzióhoz képest, hogy ez már fut mind a 32, mind pedig a 64 bites rendszereken. A beépített SmartDetect technológiának köszönhetően a felhasználóknak nem kell bajlódniuk az optikai meghajtó manuális beállításaival, ugyanis a szoftver automatikusan felismeri azt. Az egy hónapig működő tesztváltozatot innen tölthetik le az érdeklődők, a licenckódért 20 eurót (5000 Ft) kell fizetni.

Kulcsszavak: Nero felhszoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A konténer a leggyengébb láncszem a biztonságban

A konténerek hatékonyabbá teszik a vállalatok szoftverfejlesztési és működési folyamatait, ezért egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Biztonság szempontjából ugyanakkor kihívást jelentenek, egy friss felmérés szerint ugyanis az IT-döntéshozók ezeket a megoldásokat tartják a leggyengébb láncszemnek a céges informatikai infrastruktúra védelménél. A SUSE szakértői szerint a megfelelő konténerfelügyeleti platform segítséget nyújt a biztonság fenntartásában.

2019. augusztus 14. 13:19

Nincs több türelem GDPR ügyekben

Egy évvel a GDPR türelmi idejének lejárta után nem lesz olyan be nem jelentett adatvédelmi incidenssel kapcsolatos ügy, amelyben nem szab ki bírságot a NAIH – mondta Péterfalvi Attila hatósági elnök a Deloitte MeetingRequest podcastjében. A 2018. május 25-én élesedett jogszabály miatt minden vállalatnak érdemes kiemelten figyelnie arra, hogy teljesítse a jogalkotók elvárásait. 

2019. augusztus 13. 09:12

A Barion felkészült a PSD2 erős ügyfélhitelesítésre Magyarországon

Szeptember 14-én hazánkban is életbe lép a PSD2 EU direktíva részeként az erős ügyfélhitelesítésre (SCA) vonatkozó szabályozás, mely alapjaiban változtatja meg az online bankkártyás fizetések menetét. A Barion az online fizetési szolgáltatók közül Magyarországon elsőként és egyelőre egyedüliként kapta meg a két nagy nemzetközi kártyatársaság megfelelőségi tanúsítványát. Ezzel biztosítva online fizetési rendszerének zavartalan működését az erős ügyfélhitelesítési szabályozás bevezetését követően is.

2019. augusztus 12. 17:38

Néhány éven belül mindenkinek lehet digitális identitása?

Virtuális “énünkkel” szinte minden olyan ügyet elintézhetnénk - akár egy okostelefonon is - , amelyhez eddig ügyfélszolgálatra kellett menni. Ez nem utópia vagy túlzás, a jogi és a technológiai keretek is adottak ahhoz, hogy az eddig papíron zajló, döntően személyes megjelenést igénylő ügyintézést áttereljük a digitális térbe.

2019. augusztus 12. 12:27

Felkészültek az egyetemek: új IT rendszerrel várják a tanév indulását

Új informatikai rendszert vezetett be 15 hazai egyetem. A csaknem 4 milliárd forintos EU-projektnek köszönhetően a felsőoktatási intézmények hatékonyabban tudnak működni.

2019. augusztus 9. 16:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás