Peter Löscher a Siemens új elnök-vezérigazgatója

Kovács Attila, 2007. május 29. 07:58

Peter Löscher (49), aki jelenleg még az amerikai New Jersey állam Whitehouse Station székhelyű  Merck & Co. Inc. gyógyszerkutató és -gyártó világcég igazgatótanácsának tagja és a vállalat Global Human Health részlegének elnöke, lesz a Siemens AG új elnök-vezérigazgatója. A Siemens felügyelő bizottsága, elfogadva elnökségének javaslatát, a Siemens AG Igazgatóságának (Managing Board) rendes tagjává választotta Löschert, és 2007. július 1 hatállyal kinevezte annak elnökévé, azaz a Siemens AG elnök-vezérigazgatójává.

Heinrich Hiesinger (46), a Siemens Building Technologies (SBT) ágazat  eddigi vezetője személyében még egy új tagja van a Siemens AG Igazgatóságának, illetve azon belül a Végrehajtó Bizottságnak (Executive Committee). Hiesinger a  testületben két ágazatért lesz felelős, az SBT-ért és a Siemens IT Solutions and Services (IT szolgáltató ágazat), regionálisan pedig az Európa régió felügyeletét látja el. Továbbá: legkésőbb ez év végéig a Siemens személyzeti főnöki feladatait is átveszi.

Kulcsszavak: CIO +céginfo Siemens

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új raktárbázisba költözött a MediaMarkt

A MediaMarkt vásárlóinak száma a korábbi évek többszörösére növekedett. A fokozott igények teljesítése és a kiszolgálás minőségének további javítása érdekében a társaság új raktárbázis mellett döntött.

2019. szeptember 15. 10:43

Még biztonságosabbá vált a bankolás a Budapest Banknál

A 2019. szeptember 14-én hatályba lépő új, európai uniós pénzforgalmi irányelv két fő újdonságot hoz a mindennapi bankolásban: egyfelől az eddiginél is biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók, másfelől megnyílik az út az új, innovatív szolgáltatások bevezetése előtt. Az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése Budapest Bank ügyfelei esetében már idén január óta működik. 

2019. szeptember 15. 09:48

Ez már a huszadik Internet Hungary - talán ez lesz a legjátékosabb

Alig több, mint két hét múlva kezdődik a huszadik - jubileumi - Internet Hungary konferencia Siófokon a Hotel Azúrban, ahová a rendezők több mint 2500 résztvevőt várnak, hogy azután hét teremben két napon át több, mint 300 nagynevű előadó oszthassa meg tudását, tapasztalatait vagy akár - mint például Jordán Tamás színművész - játékkal kapcsolatos élményeit. Mert ez a konferencia (sok egyéb mellett) a játékról, játékosságról szól, amit az üzleti életben - kicsit szárazabban - gamification-nek neveznek.

2019. szeptember 14. 09:04

A DRAM gyártók TOP10-es listáját utcahosszal a Kingston vezeti

A TrendForce piackutató cég divíziójaként működő DRAMeXchange nemrég hozta nyilvánosságra top 10-es listáját 2018 legmeghatározóbb DRAM-szállítóiról, amelyen a Kingston Technology az első helyen szerepel 72,17 százalékos piaci részesedéssel. A vállalat így már 16. éve áll a rangsor élén. 

2019. szeptember 14. 08:18

IBM-mel gyorsítják a digitális transzformációt Délkelet-Európa vezető pénzintézetei

Egyre több délkelet-európai országban bővül az internetes bankolás lehetősége. A technológiai fejlődés, új szabályozások mind-mind hatással vannak a bankszektor digitalizációjára.

2019. szeptember 13. 15:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás