Az EU hadat üzen a kiberbűnözésnek

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 29. 10:30

Az Európai Unió új szabályozókat készül bevezetni, pontosítani kívánják a meghatározásokat és kibővíteni a határokon átnyúló együttműködést.

Az Európai Bizottság szerint újra kell értelmezniük a szabályozókat, különös tekintettel az országok közötti együttműködésre, hogy lépést tartsanak a kiberbűnözés egyre bővülő lehetőségeivel. A bizottság szerint három területre szeretnének koncentrálni, ezekre példa az online csalás, az illegális tartalmak feltöltése és a szervertúlterheléses támadás vagy hackelés. Előrelépést terveznek az online azonosítók eltulajdonítása és az azokkal történő visszaélések visszaszorítására. Ez utóbbi olyannyira kiemelt cél, hogy még az idén elképzelhető új szabályozók bevezetése a területen, ez érthető is, mivel az online azonosítók nélkül csak igen csökkent internetes aktivitás lehetséges, az internetes vásárlások pedig visszaszorulhatnak.

A kiemelt lépések mellett az EU gyakorlatilag teljes stratégiáját át szeretné alakítani. Jelenleg nem létezik a teljes EU-t lefedő egységes törvénykezés ez ügyben, a felhasználók sem elég tudatosak, míg közben évről évre növekszik a kiberbűnözés. A megoldás érdekében az EU végrehajtási szerveit összefogó Europol megerősítését tervezik, kiterjedtebb adatgyűjtést és átláthatóbb statisztikák megjelentetését tűzték ki célul.

Kulcsszavak: security EU

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Atlassian ledobta a cloud-bombát

A nagyvállalatok IT fejlesztéseihez leggyakrabban használt szoftver gyártója elbúcsúzik az “on-premise” termékektől és a jövőben kizárólag a felhőben futó szoftvereit kínálja ügyfeleinek. 

2020. október 26. 12:10

Véget vet az irodai időpazarlásnak egy új magyar applikáció

Az irodai dolgozóknak a legtöbb esetben az idő a legnagyobb ellenségük, sokan nem is tudják, hol szivárognak el a munkával töltött hasznos percek a nap folyamán. A Smart Project egy olyan vállalatirányítási rendszer, amely egyedi igények szerint gyorsítja fel az összes munkafolyamatot úgy, hogy az adminisztratív teendőkre fordított idő ezzel fordítottan arányosan csökken. Óvári Zoltán, az új magyar alkalmazás ötletgazdája arról beszélt, hogy fejlesztésük a beosztottaknak, a menedzsereknek és a cégvezetőknek is jelentős segítséget nyújt, hiszen a projekt folyamatait valós időben lehet követni, így az sem fordulhat elő, hogy a költségvetési határértéket túllépjük.

2020. október 25. 16:21

Komolyan kell venni az androidos kártevőket

A G DATA adatai szerint 2020 első fél évében több mint kétmillió kártékony androidos alkalmazás látott napvilágot, azaz minden nyolcadik másodpercben megjelent egy új kártevő.

2020. október 23. 12:26

Dupla csatlakozó, még könnyebb fájlmegosztás

Kingston Digital bejelentette, hogy a DataTraveler Duo modellel bővíti sokoldalú, dupla csatlakozós USB flash meghajtóinak kínálatát. A DT Duo maximális rugalmasságot kínál az újabb és régebbi eszközökkel egyaránt rendelkező felhasználóknak. Két USB-csatlakozója közül az egyik a szabványos USB-A, a másik USB-C*  portba illeszthető, ami megkönnyíti a fájlmegosztást a laptopok, asztali gépek és mobileszközök között. A 32 GB-os és 64 GB-os változatban kapható, dupla csatlakozós meghajtó kiegészítő tárolónak is ideális.

2020. október 21. 12:41

5 dolog, amit már ma tegyünk meg az okoseszközeink biztonságáért

Miközben egyre több okoseszköz válik életünk részévé, nem szabad megfeledkeznünk a biztonságról és az adataink védelméről sem.  

2020. október 20. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás