Iparági támogatást kapott egy új spamszűrő technológia

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 29. 10:40

Fontos lépés, hogy iparági támogatással a háta mögött indulhat útjára egy digitális aláírásokon alapuló spamszűrő technológia, mely végre valóban megoldást hozhat a mindent elárasztó levélszemét problémájára.

A The DomainKeys Identified Mail (DKIM) megoldását hivatalosan elfogadta az Internet Engineering Task Force (IETF). A döntés megváltoztathatja az elektronikus levelezés egész világát, és ennek éppen ideje is lenne. A különböző fejlesztők már eddig is nagy energiát fordítottak valamilyen nyomonkövethető megoldás kifejlesztésére. Az elektronikus kereskedelemben és banki tranzakciókban érdekelt cégek most is használnak olyan megoldásokat, melyek jelentősen lecsökkentik a levelek manipulálásának lehetőségét. Ezek azonban időről időre kijátszásra kerülnek, és nem szabványosított megoldások, így általános kiterjesztésük problémás lehet. A DKIM az IETF jóváhagyásával valóban olyan új szabvány lehet, mely előbb-utóbb a magánlevelezésben is hatékonyan használható, így a spamek szűrésének problémáját nagyban leegyszerűsítheti.

A gond általában a feladó címe, valamint a címsor manipulálása, illetve a visszakövethetetlenség. A DKIM ennek feloldására a digitális aláírások rendszerét használja. Ezenb kívül különlegesen erős titkosítást alkalmaz, így lehetetlen, vagy egyszerűen nem éri meg a feltörése. Ezzel minden esetben a valós feladó jelenne meg, és nem tudnának spammerek olyan megtévesztő leveleket küldeni, melyek például a Microsoft, az eBay, vagy éppen egy online banki szolgáltatástól érkezőnek tüntetik fel magukat. Mivel a spam okozta károk vállalati szinten dollármilliárdokra is rúghatnak nagyon fontos lépés egy olyan rendszer kidolgozása, ahol nem vesznek el a fontos levelek, de nem is játszható ki védelem egy kép-alapú spammel. Ehhez az új rendszerhez első lépés a DKIM szabványszintre emelése, amit az iparág többi képviselője is lelkesen üdvözölt.

Kulcsszavak: spam

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50