Jövőre már bankkártyával is fizethetünk adót az APEH-hivatalokban

forrás Prim Online, 2007. május 29. 18:44

Az Országgyűlés elfogadta Pettkó András képviselő (MDF) önálló indítványát, így végre bankkártyával, egyéb elektronikus úton is kiegyenlíthető lesz az APEH-hivatalokban a befizetendő adó.

A jelenlegi, középkort idéző rendszerben olyan egyszerűnek tűnő ügyek elintézése is, mint a nullás bevallás vagy az adótartozás kiegyenlítése, hosszú órás sorban állásokat és hivatali körutakat tesznek szükségessé. Ma még, miután az adófizető az APEH kirendeltségen való várakozás után kézbe veszi a nevére kiállított sárga csekket, sorban áll egy postahivatalban, majd a befizetést igazoló bizonylattal visszatér az adóhivatalba, és újra vár a sorára.

Pettkó András javaslatának értelmében azonban 2008 januárjától mindezt egyszerűen és gyorsan el lehet majd intézni az APEH-kirendeltségeken telepítendő bankkártya-leolvasó terminálok, egyéb elektronikus út segítségével.

Pettkó András először 2003-ban vetette fel javaslatát az adófizetők érdekében, melyet akkor Veres János, 2005-ben pedig a kormány és az adóreform-bizottság is támogatandónak talált. A képviselő önálló indítványát akkor mégis leszavazta a parlament.

Az Országgyűlés mai döntésével végre az APEH-irodákba is begyűrűznek az információs társadalom vívmányai, és az adóhivatalok megkezdik a felzárkózást a digitalizált, elektronikus világhoz. Pettkó András mindezt azonban csupán az első, bár jelentős lépésnek tartja. Az MDF célja, hogy megvalósuljon az elektronikus közigazgatás az APEH hivatalokban, és az állampolgárok otthonukból, sorban állás nélkül, pár kattintással intézhessék adóügyeiket.

Kulcsszavak: MDF közigazgatás APEH

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább emelkedett az IT bérezés

Továbbra is tarolnak a fizetések az informatikai szektorban hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt. A COVID-19 hatása az IT munkaerőpiacot is elérte, munkaerőhiány és bérnövekedések figyelhetők meg világszerte. A Bluebird piaci körképe.

2022. július 4. 15:42

Akkumulátorok újrahasznosításával járul hozzá a fenntartható közlekedéshez a TIER és a Remondis

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER és a vezető újrahasznosítási szakértő, kommunális- és vízszolgáltató, a Remondis együtt tesznek a nyersanyagtakarékosság és a körforgásos gazdaság kialakításáért. A Remondis 16 európai országban, köztük Magyarországon is felel majd a több mint 160.000 TIER e-roller, elektromos kerékpár és e-moped elhasznált lítium-ion akkumulátorainak megfelelő kezeléséért. 

2022. július 4. 14:17

Széleskörű egészségbiztosítási szolgáltatást vezet be dolgozóinak a Vodafone

2022. július 1-től a Vodafone Magyarország elérhetővé teszi munkavállalói számára a Medicover Vállalati Egészségbiztosítást. A nagy létszámra kötött biztosítással a dolgozók a Medicover országos lefedettségén keresztül számos egészségügyi szolgáltatást vehetnek igénybe díjmentesen, akár korlátlan számban, a biztosításba pedig az alkalmazottak családtagjaikat is bevonhatják.

2022. július 4. 12:51

Az ABB E-mobility megnyitotta eddigi legnagyobb DC villámtöltőket gyártó üzemét

Az ABB E-mobility a toscanai Valdarnóban megnyitotta a vállalat eddigi legnagyobb, DC villámtöltőket gyártó üzemét, az E-mobility Centre of Excellence-t, s ezzel megerősítette globális vezető pozícióját az elektromos járművek (EV-k) töltési megoldásai terén.  

2022. július 4. 11:40

Influenszerek tucatjai születhettek a Balaton Soundon

A befutott véleményvezérek brandépítésre használták leginkább a két év kihagyás után újból megrendezett Balaton Soundot, miközben rengeteg fiatal számára ugródeszkát jelentett az influenszerek világában hazánk legjelentősebb fesztiválja. Zsóri Martin közösségi média szakértő arról beszélt, Pumped Gabó valósággal kultuszt épített ki maga köré, és az ő példáján idén is sokan meg akarták mutatni magukat a világnak a TikTokon és az Instagramon. Hozzátette, más kérdés, hogy a hírnevet fenn is kell tudni tartani.

2022. július 4. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24