Alacsony energiafelvételű Sony Vaio TZ noteszgépek

Széll Zoltán, 2007. május 30. 12:32

A Sony tegnap Londonban mutatta be a legújabb Vaio noteszgépeket: a TZ sorozatot, amelyek jellemzője az alacsony súly és energiafelvétel. A vállalat az új termékeket a „high-end” piacon értékesíti.

A masszív, szénszállal erősített házba szerelt TZ sorozatú masinák alacsony energiaigényű Intel Core 2 Duo U7600 vagy U7500 processzort, 11,1 hüvelykes, 1366x768 képpontfelbontású (WXGA) LCD képernyőt, maximum 2 GB DDR2 SDRAM memóriát, 80 GB-os vagy 100 GB-os merevlemezes meghajtót és integrált, kétrétegű DVD +-R/RW RAM optikai meghajtót tartalmaznak.

A Sony az új noteszgépekbe a legfejlettebb biztonsági technológiákat építette be. Ilyenek például az ujjnyomat felismerő és a TPM (Trusted Platform Module) hardver titkosítás kombinációja, valamint a szabványos merevlemez védelmi rendszerek (a meghajtó fejek rögzítése, az eszköz védelme leesés esetén).

A Sony a mindössze 1,19 kg súlyú noteszgépeket  Intel GMA 950 integrált grafikus gyorsítóval, 802.11a/b/g Bluetooth vezeték nélküli modullal és Windows Vista operációs rendszerrel szállítja rövid időn belül. A gyártó az új noteszgépek árát most még nem bocsátotta ki. Ezeket majd csak szállításuk megkezdésekor hozza nyilvánosságra.

Kulcsszavak: notebook Sony

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SAP-vel pörgetik fel a körforgásos gazdaságot is

2023 júliusától teljesen átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer. A MOL illetékes leányvállalata az SAP rendszerét választotta a komplex szervezési, irányítási és elszámolási feladatok informatikai támogatására.

2023. június 9. 20:01

Négy tipp a kiberbiztos nyaralásért

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat a szebbnél szebb helyen nyaraló, tökéletes és boldog családok fotói, hadd irigykedjenek az ismerősök, ez a vágy azonban gyakran vezet oda, hogy meggondolatlanul osztjuk meg személyes adatok tömkelegét, melyet nem csupán a barátaink és a családunk, de a digitális világ rosszfiúi is láthatnak.

2023. június 9. 17:22

Már itthon is előrendelhető az LG okosmonitorja

Munkára és szórakozásra is kiválóan alkalmas okosmonitort dob piacra az LG Magyarországon. A 32SQ780S modell ideális választás lehet mindazoknak, akik többfunkciós eszközt keresnek. A kijelző kényelmesen beállítható az asztalon, rendkívül jó kontrasztarányt kínál és számos okosfunkcióval bír, így a munkavégzés és tanulás mellett ideális filmnézésre vagy akár játékra is.

2023. június 9. 15:22

Új switchekkel pörög fel a megfigyelési piac

A biztonsági kamera technológiák fejlődését követően a PoE switchek is fontos szerepet játszanak a megfigyelő rendszerek telepítésében. A switch kialakítás területén piacvezető Zyxel kifejezetten erre az igényre válaszolva alkotta meg a GS1350 PoW switch sorozatát. A portok változatos számának és a magas teljesítmény tartaléknak köszönhetően eszközeikkel akár úgy is könnyedén működtethetők a biztonsági kamera hálózatok, hogy egyszerre minden port csatlakoztatva van.

2023. június 8. 18:55

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39