A Ricoh idén is kikapcsol

forrás Prim Online, 2007. május 31. 11:01

A Ricoh Hungary idén is csatlakozik a Ricoh Co. Ltd. és a Ricoh Europe B.V. által immár másodszorra meghirdetett energiatakarékossági kezdeményezéshez. A tavalyi eredmények fényében a vállalatcsoport most egy teljes munkahéten keresztül fokozott figyelmet szentel az energiatakarékosságnak.

A Ricoh Global Eco Action Day tavaly került először meghirdetésre, amikor is a „Kapcsolj ki és gondolkodj!” mottó értelmében a világ 25 országában a Ricoh 83 leányvállalata 1 teljes napig fokozottan odafigyelt az energiatakarékosságra. A program arra buzdította az alkalmazottakat, hogy kapcsoljanak ki minden olyan elektromos eszközt, amelyre nincs feltétlenül szükségük. A Ricoh tavalyi akciója során az áramfogyasztás összesen 31 901 kilowattal, a szén-dioxid-kibocsátás pedig 12 tonnával csökkent. Az így elért összes energiamegtakarítás értéke 596 549 jen, azaz több mint 1,1 millió Ft volt.

A 2006-os eredményeken felbuzdulva a Ricoh energiatakarékossági programja idén a Global Eco Action Week nevet kapta, és egy egész munkahétig, június 4-től 8-ig tart. Az ötnapos program csúcspontja június 5-e, az ENSZ Környezetvédelmi világnapja. A világszerte meghirdetett kezdeményezés fő üzenete, hogy egy kis odafigyeléssel minden egyes ember tehet a környezet védelmében. A csupán megszokásból, sok esetben feleslegesen használt elektromos eszközök kikapcsolásával – amelyekre adott pillanatban talán nincs is feltétlenül szükség – rengeteget tehetünk környezetünk védelméért.

A Ricoh környezetvédelem iránti elkötelezettségét tükrözi, hogy az idei kezdeményezésben a  Ricoh csoport 347 vállalata vesz részt világszerte.

A Ricoh Hungary tavaly az irodahelyiségben feleslegesen működő világítótestek, a klímák, a különböző elektronikus eszközök és a Ricoh saját fényreklámjainak kikapcsolásával, egy átlagos naphoz viszonyítva 23%-kal csökkentette áramfogyasztását. Idén ezt a számot szeretnék tovább növelni azzal, hogy a márkakereskedőket is bevonják a kezdeményezésbe.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sajtódíjat indít a Siemens

Újraindítja médiadíját a Siemens, amellyel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket kívánja elismerni. A Siemens Media Award 2023 regionális sajtópályázatra Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) nevezhetnek újságírók, valamint a közösségi média- és más felületek tartalomkészítői is.

2023. március 22. 15:36

AI megoldás segítheti a vállalatokat dekarbonizációs céljaik megvalósításában

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.  

2023. március 22. 10:04

Személyre szabott diagnosztika és hatékonyabb kezelések okoseszközökkel

Az okoseszközök és felhőalapú rendszerek egyre több iparágban jelentenek innovációt és az egészségügyi ellátásban, orvosdiagnosztikában is valódi áttörést hozhatnak. A hazai egészségügyben elsőként jelent meg az a technológia, amellyel az orvosok hozzáférhetnek a betegek által rögzített vércukorszint adatokhoz, ami sokkal hatékonyabb módon teszi lehetővé a személyre szabott terápiák felállítását. 

2023. március 21. 21:24

Changing reality – az útkeresésre, újratervezésre fókuszálnak a SMART 2023 konferencia előadói

Napjaink egyik legnagyobb kihívása elengedni a megszokott, jól ismert mintákat, berögződéseket, és új utakat, nézőpontokat keresni helyettük. A 2023. április 26-án a budapesti Akváriumban megrendezésre kerülő SMART 2023 konferencia előadói is ezt a témát járják körül Nancy Rademaker, az ügyfélközpontú innováció nemzetközi hírű előadójának keynote beszédét követően. Az IVSZ népszerű B2B üzleti eseményén szó esik majd arról, milyen hatással lesz a Metaverzum, az MI-technológiák és a decentralizált gazdaság az egyes szektorok jövőjére. Az előadók arra is választ keresnek, hogy miként lehet fenntartható világot alkotni egy alapvetően fenntarthatatlan környezetben, illetve hogyan változik meg a gazdaság és az üzlet a valós és a virtuális világ határának elmosódása nyomán.

2023. március 21. 20:03

Ismét a Process Solutions az első a könyvelő cégek rangsorában

A Process Solutions (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata a BBJ listájának 2022-es adatai alapján már 16. éve őrzi piacvezető szerepét a könyvelő cégek között. Szalai András, partner, ügyvezető igazgató, a BBJ piaci panelbeszélgetése keretében elárulta, milyen jövőt alakító trendekre kell figyelni, és melyik területeken szeretnének változtatni a számviteli vezetők 2023-ban.

2023. március 21. 17:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48