Handabandázik a T-Online

forrás Prim Online, 2007. május 31. 18:31

Új arculattal és átalakított tartalommal jelentkezik a Axer.hu oldal, amely ezentúl Handabanda GyerekInternet néven várja a szórakozni, illetve informálódni vágyó gyerekeket és szüleiket. A T-Online által üzemeltetett portál látogatói számtalan játéklehetőség mellett interaktív mesekönyvben lapozgathatnak, különleges fórumban beszélgethetnek, valamint a felnőtt tartalmaktól védett Gyerekböngészőt is használhatják.

A www.handabanda.hu címen elérhető megújult szolgáltatás segítséget kíván nyújtani az óvodásoknak, a kisiskolásoknak, valamint a játszani és szórakozni vágyó felnőttnek, hogy könnyebben eligazodjanak az internet világában. Az oktatói és ismeretterjesztői szerepet is felvállaló oldal célja, hogy mindenki kikapcsolódhasson, könnyen megtalálja a számára fontos lehetőségeket és hasznos információkhoz jusson.

A Handabandán a gyerekek és szüleik akár együtt is játszhatnak, kicsiknek és nagyobbaknak szóló meséket olvashatnak, követhetik a nagyvilág érdekes híreit, kifestőkkel, kirakós játékokkal tölthetik idejüket, valamint a legjobb és legújabb könyv-, DVD-, mozi- és programajánlókat is tanulmányozhatják.

A fejlesztők az ingyenesen elérhető tartalmakon kívül havi előfizetési díjért igénybe vehető szolgáltatásokat is kialakítottak. Így az oldalon – igazi újdonságként – interaktív mesekönyvben lehet lapozgatni, amely segítségével a gyerekek maguk írhatnak meséket, készíthetnek rajzokat a történethez, és akár közzétehetik a kész műveiket. Az előfizetők Gyerekböngészőt is igénybe vehetnek, amely – azon túl, hogy megismerteti őket a világ érdekes eseményeivel – rendkívül biztonságos: jelszavas védelemmel gátolja a nem kívánt, felnőtt internetes oldalak elérését. Szintén újdonság www.handabanda.hu site-on elérhető fórum, ahol ugyancsak biztonságos körülmények között minden korosztály megtalálhatja és megvitathatja kedvenc témáját a régi és új ismerőseivel. A Handabanda további nagy előnye, hogy válogatott tartalma és speciális „gyerekbarát” formája, vagyis a gyerekek számára kialakított kezelői felület segítségével az ifjú felhasználók játszva sajátíthatják el az egér és a billentyűzet használatát.

Kulcsszavak: website portál T-Online

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

A Balatonra is megérkezett az 5G

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejleszti hálózatát a térségben. 

2019. június 2. 13:38

NMHH: 11 százalékkal csökkentek az internetárak tavaly

2018-ban 11 százalékkal mérséklődtek az internetszolgáltatások és ennél kisebb mértékben a mobilhang-előfizetések árai, elsősorban az internetáfa-csökkentés hatására – ezek a legfontosabb megállapításai a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb elemzésének, amely a távközlési szolgáltatások árait és piaci kínálatát vizsgálta. A dokumentumból kiderül az is: a kínált szolgáltatások köre folyamatosan változik, a konstrukciók több mint fele csak kevesebb mint egy év óta igényelhető. 

2019. május 7. 16:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26
online sportfogadás