10 százalékos elbocsátás a Dellnél

Milkovits Gábor, 2007. június 1. 10:03

A Dell bejelentette, hogy a versenyképesség visszaszerzése érdekében megválik dolgozóinak mintegy 10%-ától.

Az amerikai székhelyű számítógépgyártó jelenleg mintegy 78 700 főt foglalkoztat világszerte, így a leépítés 7-8 ezer főt érinthet. Az alapító és januártól ismét vezérigazgató Michael Dell szerint a lépés elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a vállalat továbbra is megfelelő minőségű termékeket és szolgáltatást kínálhasson vevőinek.

A Dell tavaly vesztette el a személyi számítógépek piacán 2003 óta elfoglalt vezető helyét, miután a Hewlett-Packard több PC-t értékesített a kiskereskedelemben, a Dell pedig nem tudott hasonló eredményt elérni a korábban bevált közvetlen értékesítési csatornákon. A stratégiaváltás irányítására az év elején visszahívták a cég élére az alapító Michael Dellt, nemrég pedig nagyobb lépést tettek a kiskereskedelmi terjeszkedés felé, amikor az Észak-Amerika legnagyobbjának számító Wal-Mart üzletlánccal kötöttek szerződést számítógépeik forgalmazására. A gyártó emellett offenzívába kezdett olyan gyorsan növekvő fejlődő piacokon, mint Kína vagy Brazília, illetve felső vezetését és vevőszolgálati részlegét is megújította. Az intézkedések eredményére elemzők szerint egy ideig még várni kell, amit az is mutat, hogy az idei első negyedévben a HP tovább növelte előnyét a Dell előtt.

A Dell egyelőre nem közölt részleteket arról, hogy mely országokban, illetve részlegeknél tervezi az elbocsátásokat. A leépítések időbeli lebonyolításáról szintén nem lehet még tudni semmit, a befektetők azonban valószínűleg mindenképpen üdvözölni fogják a lépést.

Kulcsszavak: +céginfo Dell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyertesei

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

2023. május 27. 15:05

Konferencia a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról és a mély tanulásról

2023. június 2. és 4. között Prágában, az O2 Universumban rendezik meg Európa legnagyobb gépi tanulásról, mesterséges intelligenciáról és mélytanulásról szóló konferenciáját. A Machine Learning Praque társszervezője a Kiwi.com, vezető utazási technológiai vállalat. Az eseményen olyan nagyvállalatok szakértői lesznek előadók, mint az Amazon, az Emplify, a Google, a Microsoft és a Workday.

2023. május 27. 10:19

Véleménykutatás készült az elektronikus fizetési és digitalizációs trendek témájában

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) újabb országos reprezentatív közvélemény-kutatást készíttetett: az Egyesület ezúttal az elektronikus fizetési és digitalizációs trendek kapcsán végezte el a felmérését.

2023. május 26. 20:20

Siemens-technológiával digitalizál magyar gyárában a Poppe + Potthoff

A német cégcsoport átfogó ipari digitalizációs projektje keretében meglévő operatív és informatikai környezetét kapcsolja össze a precíziós gyártás optimalizálásához.

2023. május 26. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01