10 százalékos elbocsátás a Dellnél

Milkovits Gábor, 2007. június 1. 10:03

A Dell bejelentette, hogy a versenyképesség visszaszerzése érdekében megválik dolgozóinak mintegy 10%-ától.

Az amerikai székhelyű számítógépgyártó jelenleg mintegy 78 700 főt foglalkoztat világszerte, így a leépítés 7-8 ezer főt érinthet. Az alapító és januártól ismét vezérigazgató Michael Dell szerint a lépés elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a vállalat továbbra is megfelelő minőségű termékeket és szolgáltatást kínálhasson vevőinek.

A Dell tavaly vesztette el a személyi számítógépek piacán 2003 óta elfoglalt vezető helyét, miután a Hewlett-Packard több PC-t értékesített a kiskereskedelemben, a Dell pedig nem tudott hasonló eredményt elérni a korábban bevált közvetlen értékesítési csatornákon. A stratégiaváltás irányítására az év elején visszahívták a cég élére az alapító Michael Dellt, nemrég pedig nagyobb lépést tettek a kiskereskedelmi terjeszkedés felé, amikor az Észak-Amerika legnagyobbjának számító Wal-Mart üzletlánccal kötöttek szerződést számítógépeik forgalmazására. A gyártó emellett offenzívába kezdett olyan gyorsan növekvő fejlődő piacokon, mint Kína vagy Brazília, illetve felső vezetését és vevőszolgálati részlegét is megújította. Az intézkedések eredményére elemzők szerint egy ideig még várni kell, amit az is mutat, hogy az idei első negyedévben a HP tovább növelte előnyét a Dell előtt.

A Dell egyelőre nem közölt részleteket arról, hogy mely országokban, illetve részlegeknél tervezi az elbocsátásokat. A leépítések időbeli lebonyolításáról szintén nem lehet még tudni semmit, a befektetők azonban valószínűleg mindenképpen üdvözölni fogják a lépést.

Kulcsszavak: +céginfo Dell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Deloitte Tech Trends: Az alaprendszerek újjászületése

Egyre nagyobb teret nyernek az alacsony kódú és kód nélküli platformok, melyeknél minimális kézi kódolással, vagy kézi kódolás nélkül, előreprogramozott modulokból lehet alkalmazásokat létrehozni. Ez a piac már most közel 12 milliárd dolláros, és évente közel 23 százalékkal nő – áll a Deloitte legfrissebb Tech Trends kiadványában, amely már 12 éve mutat irányt IT- és cégvezetőknek és iparági szereplőknek. Milyen változások figyelhetők meg a digitális transzformáció területén? Hogyan lehet a legacy rendszerekben rejlő potenciált kihasználni? Hogyan érhető el költségmegtakarítás a modernizáció során? Cikksorozatunk következő részében ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk.

2021. január 21. 18:40

UR kobotok problémamentes távvezérlése a COVID-19 idején

A COVID-19 járványhelyzet változtatásokat hozott a gyártók életébe: szükségessé vált az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos irányelvek lefektetése, a társadalmi elhatárolódás követelményeinek való megfelelés, a munkaerőhiány és a távollét pedig létező munkaügyi problémává nőtte ki magát. Számos gyártó vezette be a kobotok használatát termelésének átalakítása vagy az üzletmenet folytonosságának fenntartása érdekében. De mi történik abban az esetben, ha probléma lép fel a kobot működése során és nincs a helyszínen személyzet? Mi van, ha új gyártásra kell átprogramozni a kobotot, de nincs senki a helyszínen, aki hozzá tudna férni a munkacellához? Mi van, ha a kobot működésével kapcsolatos adatokra lenne szüksége, de az üzem le van zárva? Lehet-e programozni a kobotot anélkül, hogy utána fertőtleníteni kellene a munkacellát?

2021. január 21. 13:41

AZ HBO Max bejelentette európai, közel-keleti és afrikai vezetőségét

A WarnerMedia bejelentette, hogy Christina Sulebakk – az HBO Europe korábbi General Managere – tölti majd be az HBO Max EMEA (Europe, Middle East, Africa, azaz Európa, Közel-Kelet és Afrika) General Manageri posztját. Új munkakörében Christina irányítja majd az európai régiókban jelenleg működő HBO streaming platformok (HBO Nordic, HBO España, HBO Portugal és a kelet-közép-európai HBO GO) upgradelését az HBO Max szolgáltatássá 2021-gyel kezdődően, illetve az HBO Max kiterjesztését további európai régiókra, a Közel-Keletre és Afrikára. Közvetlen felettese az HBO Max International vezetője, Johannes Larcher lesz.

2021. január 21. 12:20

Az év információbiztonsági újságírója 2021

Az idén már tizenhatodik alkalommal hirdetnek pályázatot a cím elnyerésére, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.

2021. január 21. 11:08

A járvány alatt is nőtt a környezetbarát csomagolóeszközök iránti kereslet

A koronavírus járvány minden korábbinál nagyobb kihívás elé állította a vendéglátóipari vállalkozásokat. Az éttermek számára a házhozszállítás, illetve az elviteles értékesítés jelentette és jelenti még ma is a működés lehetséges módját, ezért a készételek csomagolására alkalmas dobozok iránti igény jelentősen nőtt. Az Indepack Kft. 2020-as évi eladási adatai szerint stabil növekedést mutatott a környezetbarát csomagolóeszközök iránti kereslet is, vagyis a környezettudatos szemléletű éttermek továbbra is kitartottak a zöld termékek mellett.

2021. január 20. 18:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás