Freecall: egy alternatíva az ingyenes telefonálásra!

forrás Prim Online, 2007. június 2. 13:02

A Freecall egy teljesen ingyenes szoftver, mellyel egy fülhallgató és egy mikrofon segítségével ingyen hívható például: Ausztrália, Chile, Ciprus, Észtország, Hongkong (mobilra is!), Magyarország, Izland, Japán, Malajzia, Monaco, Hollandia, Új-Zéland, Panama, Puerto Rico (mobilra is!), Oroszország, Szlovénia, Dél-Korea (és még számos másik ország).

Használatához mindössze egy internetkapcsolattal ellátott PC-re, fülhallgatóra és mikrofonra van szükségünk. Az ingyenességhez persze nem árt elolvasni az apró betűs részt is. 10 eurót (kb. 2500 Ft-ot) kell fizetnünk azért, hogy a fenti országokat 90 napig max. heti 300 percen át ingyenesen hívjuk. A nem kijelölt országokba indított hívások díjkötelesek.

  • A freecall letöltése/telepítése


Időtartam: kb. 4-5 perc

Töltsük le a szoftvert a Freecall letöltő oldaláról. Egy rövid telepítés után a szoftver arra kér minket, hogy regisztráljunk. Regisztráció után már telefonálhatunk is, de még csak próbahívásokat indíthatunk. Korlátlan hívásokra csak abban az estben van lehetőség, ha befizettük a 10 eurós summát új szolgáltatónknak! A programban találunk egy linket, mely rögtön a befizetési oldalra repít minket.

Figyelem! Befizetés nélkül is tudunk hívásokat kezdeményezni! A probléma annyi, hogy ezek a hívások gyakran megszakadnak (a Betamax megszakítja) néhány perc után!

  • Befizetés


Időtartam: kb. 2-3 perc (kártyás fizetés esetén)

A befizetés leggyorsabb módja, ha megadjuk dombornyomott bankkártyaszámunkat, és arról bankunk levonja a befizetett összeget. Akik félnek megadni kártyaszámukat, azok számára számos alternatív lehetőség kínálkozik: lehet fizetni PayPallal, átutalással, de akár hazánkban elérhető viszonteladón keresztül is!

  • Hívások kezdeményezése


Ha megtörtént a befizetés, rögtön meg is jelenik a pénz a számlánkon. (My account) Ezek után nincs mit tenni, mint telefonálni. De vigyázat! A hívandó számokat nemzetközi (00.....) formátumban tárcsázzuk, máskülönben nem fogja elfogadni a rendszer.

Összegzés: Remek, akár cégeknek is jó lehet

A Freecall hangminősége megfelelő, kapcsolási ideje gyors. Kiválóan megfelel azoknak a felhasználóknak, akik „beleszerettek” már a Skype-ba, de nem akarnak fizetni a vezetékes hívásokért.
Cégek számára sokkal jobb megoldás lehet, mert lehet telepíteni számos SIP-es átjáróra, vagy IP telefonra, de ami legfontosabb, IP telefonközpontra (Pl.: Glosterisk). Ha több accountot is regisztrálunk, akkor ingyen beszélhet az egész cég, ráadásul:

  • a beszélgetések rögzíthetőek
  • távoli mellékek használatával az otthoni telefonom a céges telefonrendszer részévé válik
  • külföldi hívószámaink lehetnek, melyek telephelyünkön csengetnek ingyen
  • call-centert, contact-centert alakíthatunk ki, ami drámaian képes növelni az ügyfélszolgálat hatékonyságát


és még számos izgalmas előnyt, mely növeli egy vállalkozás hatékonyságát, miközben csökkenti a telefonszámláját.

 

Forrás: www.alközpont.net

Kulcsszavak: =alközpont VoIP IP

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Egyre többen ismerik fel Elon Musk “Starlink” technológiájának előnyeit

A gyenge internetkapcsolat miatti kellemetlenségeket senkinek nem kell bemutatni, és bár az informatika az elmúlt 5 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, az említett probléma rengeteg embernek okoz bosszúságot napjainkban is, legyen szó akár magáncélú, akár üzleti felhasználóról. Ennek hamarosan vége lehet: 2023-ban már Magyarországon is elérhető és megfizethető megoldás a Starlink szatellit alapú internet-szolgáltatás, ami hamarosan nagy hatással lehet az egész hazai távközlési piacra.

2023. február 17. 15:27

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

A Széchenyi István Egyetem hallgatói ismerkedhettek meg elsőként Elon Musk műholdas rendszerével

Az Elon Musk nevéhez kötődő amerikai SpaceX űrkutatási vállalat több ezer alacsony pályás műhold segítségével létrehozott globális internetszolgáltatása a Starlink, amelynek terminálját és annak tesztelését – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) való együttműködés keretében – a hazai felsőoktatásban elsőként a győri Széchenyi István Egyetemen mutatták be. Ez a program is bizonyította, hogy az intézmény hallgatói a legmodernebb technológiák segítségével naprakész tudást szerezhetnek akár az űrtávközlés területén is.

2023. február 13. 09:58

Internetszolgáltatás: már nem a sebesség, a minőség számít

Új fejlődési szakaszba lépett az internet-hozzáférési szolgáltatások piaca: már nem a sebesség a meghatározó tényező egy ajánlatnál, hanem a megbízhatóság. A Deloitte 2022-es szélessávú internethasználat fogyasztói felmérése arra kereste a választ, hogy mi alapján döntenek a fogyasztók.

2022. december 15. 17:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08